Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 3 a dat amenzi de peste 8,7 milioane de lei în 2020 pentru nerespectarea normelor de salubritate

pressone.ro
gunoi gunoaie

Amenzi de peste 8,7 milioane de lei au fost aplicate în 2020 pentru nerespectarea normelor de salubritate, potrivit Primăriei Sectorului 3, relatează Agerpres.

"În anul 2020, în timpul controalelor din teren, poliţiştii locali au aplicat 10.739 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au păstrat curăţenia trotuarelor, a arterelor de circulaţie, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Din totalul sancţiunilor aplicate, 8.989 au fost amenzi în valoare de 8.727.700 de lei", a scris Primăria Sectorului 3, miercuri, pe Facebook.

Acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Nerespectarea normelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru cele juridice.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Autoritatea locală, prin Direcţia Generală de Salubritate, pune la dispoziţia cetăţenilor cinci numere de telefon unde pot solicita ridicarea deşeurilor voluminoase de pe domeniul public. Numerele de telefon unde pot solicita programări privind colectarea deşeurilor mari (mobilier, DEEE-uri, deşeuri rezultate din construcţii) sunt: 0720.777.511 / 512 / 513 / 514 / 515.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.