DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Primăria Sectorului 4 anunță că e pregătită pentru orice situație de urgență în contextul măsurilor luate pentru prevenirea Coronavirusului

Primaria Sectorului 4
Baluta sedinta

Având în vedere dispoziția nr. 523/25.02.2020, emisă de Ministerul Afacerilor Interne, prevederile H.G. nr. 2 și 3 din data de 24.02.2020, precum și dispozițiile Instituției Prefectului Municipiului București, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a convocat astăzi, 26 februarie 2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având ca temă măsurile de prevenție și soluții în vederea combaterii posibilei epidemii de coronavirus.

La ședință au participat reprezentanți ai Sectorului 4, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Poliției Sectorului 4, iar în urma dezbaterilor, au fost stabilite următoarele măsuri:

1.Identificarea, împreună cu managerii unităților medicale din sectorul 4 a mecanismelor de asigurarea a elementelor logistice privind carantina în spitale, după cum urmează:

ü  Sectorul 4 al Municipiului București va asigura, la cererea unităților sanitare care au nevoie de echipaje de poliție locală, servicii de menținere a liniștii și ordinii publice în contextul unui flux mare de vizitatori și pacienți, cauzat de o eventuală stare de carantină;

ü  Sectorul 4 al Municipiului București va participa alături de unitățile medicale la menținerea stocurilor de hrană necesară pacienților la un nivel corespunzător;

ü  Sectorul 4 al Municipiului București va  oferi orice suport logistic unităților sanitare, la cererea acestora;

  • Această măsură este deja îndeplinită, întrucât primarul Daniel Băluță a avut întâlnirea de lucru cu managerii spitalelor în cursul zilei de astăzi.

2. Totodată, Sectorul 4 al Municipiului București va veni în sprijinul autorităților cu atribuții în domeniu, menționate mai sus și va oferi suport logistic potențialilor bolnavi ce ar putea fi plasați în carantină.

3. Sectorul 4 al Municipiului București va pune la dispoziția autorităților competente, la cererea acestora, servicii de dezinfecție în spitalele de pe raza Sectorului 4.

4. Sectorul 4 al Municipiului București va completa rezervele de alimente, la cererea autorităților competente.

5. Sectorul 4 al Municipiului București va spori numărul unităților de patrulare ale poliției locale pe raza Sectorului 4 în vederea menținerii liniștii și ordinii publice.

6. Sectorul 4 al Municipiului București va pune la dispoziția autorităților competente, la cererea acestora, personal medical din rețeaua D.G.A.S.P.C. Sector 4.

7. Sectorul 4 al Municipiului București va veni în sprijnul persoanelor care ar putea fi izolate la domiciliu și le va furniza acestora mijloacele de trai necesare în perioada izolării - hrană, apă, medicamente, etc.

Sectorul 4 al Municipiului București își reafirmă angajamentul de a oferi autorităților tot suportul necesar (pază, alimente, medicamente) și va aplica întocmai măsurile stabilite de Comitetul Local pentru Situații de Urgență. De asemenea, va continua, în următoarele două săptămâni, campania de informare a populației în vederea luării măsurilor de prevenție și protecție împotriva virusurilor gripale, inclusiv a noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.