Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 4, luată cu asalt de cetățeni furioși - Edilul e acuzat de jocuri politice

scandalPS4

scandalP4Zeci de persoane s-au strâns în fața sediului Primăriei Sectorului 4, unii dintre ei încercând să intre cu forța în sediu, pentru a-i cere socoteală primarului după ce au primit somație să părăsească locurile unde își desfășoară activitatea în Piața Sudului.

UPDATE 20.45: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, s-a întâlnit cu protestatarii în cursul zilei. Potrivit unui comunicat de presă remis de către Primăria Sectorului 4, chioşcurile care blochează calea de acces pietonal vor fi demolate, însă comercianților li se va oferi timpul necesar pentru a-şi depozita marfa şi a-şi reorganiza activitatea. În plus, autoritățile spun că tuturor celor afectați le vor fi alocate alte spații în Piața Sudului.

UPDATE 16.40: Alexandru Ionescu, prim-vicepreședinte PNL sector 4, îl acuză pe noul primar că face jocuri politice și astfel sacrifică interesul cetățenilor din sector.

AlexandruIonescu”Comercianții din sectorul 4 devin victime colaterale într-un război politic...Primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță, vrea să lase fără loc de muncă și fără venituri zeci de comercianți din Sectorul 4! Folosind pretextul curățeniei în piețele din sector, primarul PSD încearcă să își

aducă proprii oameni în loc. Daniel Băluță a semnat o dispoziție prin care a aprobat desființarea construcțiilor provizorii amplasate pe terenuri aparținând domeniului public/privat al Municipiului București, pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 4, invocând că prelungirea contractelor cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 s-a făcut fără un temei legal. Până acum contractele au fost în ordine și brusc noul primar constată că nu mai sunt? Este de înțeles de ce oamenii s-au revoltat și au strigat pentru a-și cere drepturile. Tot ceea ce vor oamenii este să fie lăsați să muncească”, transmite liderul PNL sector 4 printr-un comunicat de presă.

Furia comercianților s-a iscat la scurt timp după ce cei de la primăria sectorului 4 anunțau în cursul dimineții de marți, 8 decembrie, că au demarat igienizarea şi reamenajarea pieţelor cu o acţiune în Piaţa Sudului.

Aceștia au încercat să intre în sediul primăriei, dar au fost opriți de polițiști locali și jandarmi. Ei cer demisia noului primar, Daniel Băluță.

Furia a fost provocată după ce administrația locală a decis ca peste 55 de chioșcuri fără autorizație de construire să fie demolate.

Primăria a mai anunțat că agenții economici care corespund criteriilor de licitație au posibilitatea de a se reloca într-o hală din Piața Sudului, amenajată corespunzător.

Administrația locală a mai anunțat că prelungirea contractelor cu Direcția de Piețe și Gestionare Activități Comerciale Sector 4 s-a făcut fără un temei legal, în contextul în care agenții comerciali nu pot închiria un spațiu care nu există în evidențele Administrației.

„Piața Sudului este un spațiu extrem de important pentru locuitorii din Sectorul 4. Alimentele din aceste chioșcuri se comercializau în condiții insalubre, iar accesul pe trotuare și în piață era mult îngreunat. Dincolo de aspectul estetic și de confortul oamenilor, vorbim de sănătatea lor, de accesul în piață în situaţii de urgență şi, mai presus de orice, de respectarea Legii. Le vom retrage și acordul de funcționare, pe care comercianții l-au primit de la Primăria Sectorului 4, pentru că este lovit de nulitate, din moment ce trebuie să faci dovada spațiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act adițional, ci nu prin licitație, așa cum prevedea Legea. Situația trenează de ceva ani”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Comercianții care își desfășurau activitatea în aceste spații vor avea opțiunea de a se reloca în spații special amenajate din cadrul Pieței Sudului. Duminică, 6 decembrie, Primăria Sectorului 4, în colaborare cu S.C. REBU S.A., a igienizat spațiile din piață, urmând ca după demolare să se intervină din nou, pentru degajarea spațiului și curățenie.

Scandalul vine la câteva săptămâni după ce Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia în urma tragediei din clubul Colectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.