Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 5 solicită Primăriei București și Consiliului General să-i transmită în administrare toate spațiile verzi din sector

facebook.com
daniel florea

Primăria Sectorului 5 solicită din nou Primăriei Municipiului București și Consiliului General al Municipiului București transmiterea în administrare a spațiilor verzi aflate în administrarea ALPAB, conform HCGMB nr. 124/2010.

Vezi și: Cea mai mare acțiune de toaletare din istoria Sectorului 5: 8.500 de arbori

Astfel, în baza respectivei hotărâri ce a a fost adoptată de CGMB pe 30.06.2010, acestea au fost transmise în administrarea Municipalității. Însă, odată cu preluarea mandatului, Primarul Daniel Florea, care își dorește o dezvoltare unitară din punct de vedere al amenajării domeniului public, a solicitat de nenumărate ori, începând cu anul 2017, ca toate spațiile verzi, aflate pe raza Sectorului 5, dar, în administrarea Administrațiilor Străzilor și pe traseele STB, să revină în administrarea Sectorului 5, pentru a putea fi reabilitate.

De altfel, conform surselor noastre, Edilul Sectorului 5 a solicitat, în total, pentru a opta oară, introducerea pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului General a acestui proiect de hotărâre. Până în prezent, proiectul a fost introdus, însă, a fost de fiecare dată respins de către consilierii generali, pentru adoptare fiind necesar un vot cu două treimi.

Respingerea proiectului de către consilieri nu țin cont de cele peste 52.000 de semnături ale cetățenilor din Sectorul 5, care și-au exprimat astfel dorința ca spațiile verzi să fie transmise în administrarea Sectorului, pentru a putea fi amenajate corespunzător. Cea mai mare parte a acestora sunt situate în zonele centrale ale Sectorului 5 și ale Capitalei, în imediata apropiere a unor instituții importante ale Statului, un exemplu fiind Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.