Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Sectorului 6 propune un PUZ pentru zona Strada Valea Oltului - Bulevardul Timişoara - Prelungirea Ghencea

facebook.com
bucuresti vedere panoramica capitala

Primăria Sectorului 6 propune un PUZ pentru zona delimitată de Strada Valea Oltului, Bulevardul Timişoara, Centura Bucureştiului şi Prelungirea Ghencea.

Edilul Ciprian Ciucu a declarat, marţi, la o dezbatere, că autoritatea locală a ales acest perimetru întrucât este supus unei "presiuni imobiliare" foarte mari.

El a subliniat că, în lipsa acestui PUZ, dezvoltarea va fi "haotică" şi a precizat că în zonă circa 59% dintre proprietăţi sunt private, aproximativ 37% reprezintă domeniu privat de stat, iar în jur de 4% constituie domeniul public, potrivit Agerpres.

Ciprian Ciucu a subliniat că, pentru a dezvolta sustenabil un perimetru, este necesar ca acesta să fie o zonă mixtă.

El a menţionat că o zonă mixtă nu presupune blocuri cu magazin la parter, ci locaţii unde partea de locuire "se îmbină foarte bine" cu cea de comerţ şi de locuri de muncă.

"Nu mai vrei să faci o zonă de locuire, după care să ai o presiune formidabilă pe transportul public, ca să se ducă toţi în Pipera să muncească şi trebuie să ai job-uri de calitate aproape de casă, să ai şcoala aproape de casă, să ai suficient spaţiu verde, dar inclusiv spaţiul verde intră în ideea de zonă mixtă. Asta este ceea ce îmi doresc eu de la acest PUZ - să vină cu o zonă mixtă, în care oamenii să-şi poată cumpăra un teren, o casă, un apartament, să facă foarte puţin timp până la un loc de muncă în care să ai clădiri de office, diferite firme care să vină şi să îşi deschidă birourile aici, să ai centre comerciale de calitate, un mall nu de foarte mari dimensiuni, centre de cartier, suficient de multe spaţii verzi, şcoli. Asta înseamnă best use, cum poţi folosi mai bine acel teren", a explicat Ciucu.

Potrivit acestuia, experţii au întocmit trei variante în cazul acestui PUZ. "Am contractat experţi care au lucrat la aceste studii şi am prezentat trei variante (...) Comisiei Tehnice de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei", a precizat primarul Sectorului 6.

Ciprian Ciucu a adăugat că Primăria Capitalei apreciază iniţiativa autorităţii locale, iar în etapa finală acest PUZ va fi supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.