Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Slatina a cumpărat 22 de containere care vor fi transformate în locuințe pentru cei care nu au case

Primăria Slatina a cumpărat 22 de containere care vor fi transformate în locuințe pentru cei care nu au case. Autoritățile spun că este mult mai ieftin să cumpere aceste „module” decât să construiască blocuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 600 de slătineni așteaptă de ani de zile o locuință, au depus cereri, dar autoritățile n-au avut spații și nici bani să construiască blocuri sau alte locuințe, spune viceprimarul Slatinei, Claudiu Stăncioiu.

Citește și: Klaus Iohannis, despre activitatea MAI: Deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018

Astfel, municipalitatea a cumpărat 22 de containere care vor fi transformate în locuințe sociale.

„Primăria Slatina a achiziționat un număr de 22 de locuințe de tip modular. Au sosit 16, mai sunt în curs de livrare un număr de șase. Sunt pentru solicitanții de acest tip de locuință. Avem în jur de 600 de cereri. Este foarte scump să construim locuințe, iar acest tip de locuințe poate fi relocat în funcție de terenul disponibil. După ce sunt toate livrate, urmează să le legăm la utilități și să le dăm spre acest folosință”, a declarat Claudiu Stăncioiu, viceprimarul Slatinei.

Nu toți cei care au cerut locuințe vor primi. Autoritățile anunță că o comisie va analiza fiecare dosar în parte, iar prioritate vor avea cei care au copii și o situație dificilă.

„Analiza se face pe bază de dosar, de către o comisie formată din consilieri locali, de altfel, în ultima ședință de Consiliu local am actualizat criteriile de ierarhizare a acestora, urmând ca în perioada imediat următoare să procedăm la analiza acestor dosare. Este un punctaj stabilit de lege: cei care au copii, serviciu, este o ierarhizare în funcție de aceste criterii”, a mai spus Stăncioiu.

Citește și: După demersul făcut de Dumitru Coarnă, încă un sindicat reacționează: În acest caz, absolut toate funcțiile trebuie egalizate la nivel maxim

Localnicii spun că se mulțumesc și cu aceste containere, numai să aibă o casă.

„Sunt condiţii. Eu chiar nu am casă. Am depus de cinci ani de zile şi nici în ziua de azi nu mi-a dat”, a spus unul dintre solicitanții unei locuințe sociale. Pentru cele 22 de locuințe modulare, autoritățile au plătit aproximativ 600.000 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.