Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Suceava organizează licitaţie pentru ruta alternativă spre Botoşani, în valoare de circa 4 milioane de euro

licitatie electronica

Primăria Suceava demarează procedurile pentru realizarea rutei alternative spre Botoşani, după ce noul pod peste râul Suceava a fost finalizat, iar o licitaţie în acest sens este programată pentru 20 decembrie, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

"S-au finalizat lucrările la pod în patru luni de zile, iar acum vrem să creăm calea de acces, drumul. Avem două etape aici. În prima etapă intră realizarea drumului de la intersecţia dintre Calea Unirii şi Traian Vuia până la pod, iar în etapa a doua de la pod până la DN 29. Prima etapă are lucrări care se vor executa pe trei loturi. Primul lot, şi cel mai important, este realizarea drumului ca atare şi a canalizării pluviale, licitaţia urmând să aibă loc pe 20 decembrie'', a spus Lungu, conform AGERPRES.

Potrivit primarului, valoarea totală a lucrărilor este de 13,806 milioane de lei, incluzând proiectarea şi execuţia cu termen de finalizare de 19 luni, din care trei pentru proiectare.

Un al doilea lot se referă la realizarea unui podeţ în lungime de 25 de metri peste pârâul Cetăţii a cărui valoare este de 4,509 milioane de lei.

''E vorba şi de consolidarea malurilor pârâului. Vom da drumul la licitaţie cât mai repede posibil. Al treilea lot se referă la realizarea sensului giratoriu la intersecţia străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia. Îmi doresc ca lucrarea să se adjudece cât mai repede, ca din primăvară să putem demara efectiv lucrările", a spus Lungu.

Ruta alternativă Suceava-Botoşani în lungime de 4 kilometri începe de pe strada Traian Vuia, va continua pe strada Apeductului, prin zona serelor, va trece peste noul pod, apoi pe strada Energeticianului în zona Termica şi va intra pe DN 29 Suceava-Botoşani în zona Avicola.

Noua rută va beneficia şi de un sens giratoriu ce se va amenaja la intersecţia străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia.

Pe de altă parte, primarul a menţionat că va mai fi finanţare cu fonduri europene pe zona metropolitană ruta ocolitoare 2 a municipiului Suceava, ce porneşte de pe E 85 de la Cumpărătura şi continuă prin Ipoteşti, Tişăuţi cu ieşire pe DN 29, la Salcea.

''Una din piorităţile mele este să fluidizez traficul în municipiul Suceava'', a mai spus primarul Ion Lungu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.