Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Timişoara intenţionează să construiască un Centru Oncologic de Terapie Personalizată

Tion
Nicolae Robu

Primăria Timişoara intenţionează să construiască un Centru Oncologic de Terapie Personalizată, în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara. Valoarea investiţiei este estimată la peste 93 de milioane de lei.

În acest centru ar urma să fie făcute tratamente de radiochirurgie în bolile neoplazice, printr-un sistem robotic non-invaziv şi care nu provoacă durere. Deocamdată, a fost întocmită doar prima documentaţie pentru acest proiect.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

"Primăria a primit Studiul de Fezabilitate pentru Realizarea Centrului Oncologic de Terapie Personalizată dr. Victor Babes la Spitalul de Boli lnfecţioase (radiochirurgie ţintită în bolile neoplazice, tumori solide de plămân, pancreas, sân, metastazele celebrale), este un sistem stereo-tactic de radiochirurgie submilimetric, este un sistem robotic non invaziv şi fără durere”, a declarat primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion

Valoarea investiţiei este estimată la peste 93 de milioane de lei, adică aproape 20 de milioane de euro. Din aceşti bani, construcţia efectivă a centrului ar urma să coste puţin peste 17 milioane de lei, restul de fonduri fiind necesare pentru dotarea lui.

Clădirea ar urma să fie compusă din parter şi etaj, iar lucrările sunt prevăzute să dureze 30 de luni, din care execuţia efectivă a construcţiei s-ar întinde pe o durată de 17 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.