Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Vaslui va amenaja un parc fotovoltaic în valoare de aproximativ 18 milioane de lei

adevarul.ro
parc fotovoltaic

Consilierii au aprobat, joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Vaslui, depunerea unui proiect privind amenajarea unui parc fotovoltaic în valoare de aproximativ 18 milioane de lei.

Proiectul va fi depus în cadrul apelului pentru solicitanţi din sectorul public "Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice" finanţat prin Fondul de Modernizare.

"Energia produsă va fi livrată direct în Sistemul Energetic Naţional, urmând ca furnizorul să efectueze o regularizare financiară între energia livrată şi energia consumată din reţea. Fondul pentru Modernizare este un nou instrument de finanţare ce contribuie la obiectivele pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranziţii juste din punct de vedere social către o economie verde. În cadrul apelului 'Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice' se acordă o finanţare de 1.100.000 euro fără TVA per MW. TVA este eligibilă pentru sumele care nu depăşesc acest plafon", se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, potrivit Agerpres.

Parcul fotovoltaic va fi construit în suburbia Brodoc pe 30.000 mp şi va avea o putere instalată de 2 MW, urmând ca cea mai mare parte a energiei electrice produse să fie utilizată pentru transportul public din municipiul Vaslui.

Bugetul total al proiectului este de 17.930.953 de lei, din care 13.025.597 lei reprezintă valoarea grantului solicitat, iar 4.905.356 lei reprezintă cheltuieli neeligibile care vor fi asigurate prin contribuţia proprie a municipiului Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.