Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii din 13 oraşe franceze au denunţat situaţia nedemnă a migranţilor din Franţa

reuters
tabara refugiati

Primarii din 13 oraşe franceze au denunţat "situaţia nedemnă" a migranţilor din Franţa, cerând statului să asigure spaţii de cazare suplimentare pentru aceştia, într-o scrisoare adresată Ministerelor de Interne şi Locuinţei, relatează AFP potrivit Agerpres

"Trebuie să construim în mod colectiv un răspuns la sfidarea pe care o reprezintă primirea refugiaţilor în Franţa", subliniază primarii în scrisoare.

"Ne confruntăm astăzi cu o supraaglomerare a centrelor de găzduire a migranţilor. (...) Situaţia este inacceptabilă", a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, într-o conferinţă de presă alături de o parte dintre semnatari.

De la sfârşitul "pauzei" de iarnă, la finele lui martie, în nordul Parisului au fost evacuate mai multe tabere de migranţi, de fiecare dată fiind reţinute câteva sute de persoane.

În capitala franceză au fost instalate peste 700 de corturi în care se adăpostesc migranţi, estimaţi între 800 şi 1475 de persoane, potrivit unei numărători realizate de asociaţia France terre d'asile la 19 aprilie. Mai multe astfel de asociaţii pentru susţinerea migranţilor au fost de altfel prezente la conferinţa de presă de miercuri.

Anne Hidalgo a adoptat în ultimele săptămâni un ton deosebit de virulent în problema migranţilor, reproşând statului francez situaţia de "haos", potrivit ei, din taberele de refugiaţi care se reconstituie în nordul capitalei, notează AFP.

Semnatarii scrisorii sunt primarii din Paris, Lille (nord), Bordeaux (sud-vest), Saint Denis şi Aubervilliers (în regiunea pariziană), Rennes (vest), Troyes şi Metz (est), Toulouse (sud-vest), Strasbourg (nord-est), Nantes (vest), Grenoble şi Grande-Synthe din nordul Franţei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.