Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarii PSD din Vrancea SE RETRAG din Asociația Comunelor: MOTIVUL pentru care recurg la acest gest

acor.ro
Asociația Comunelor din România

Primarii PSD din Vrancea au decis să se retragă din Asociaţia Comunelor din România (ACoR) şi cer excluderea din partid a primarului de la Cârligele, Ştefan Moscu, preşedinte încă în funcţie al filialei judeţene a asociaţiei, pe care îl acuză că ar fi înlesnit alegerea unui nou preşedinte de la PNL, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul PSD Nicuşor Halici, anunță AGERPRES.

Ştefan Moscu a condus din anul 2016 filiala ACoR Vrancea, din care fac parte 68 de comune. Marţi, în urma alegerilor organizate în cadrul asociaţiei, a fost ales ca preşedinte al ACoR Vrancea primarul comunei Boloteşti, liberalul Fane Popa. Victoria sa a fost o surpriză, având în vedere că PSD are 39 de primari în funcţie, iar PNL 26 de primari.

"Este decizia tuturor primarilor PSD de a se retrage din ACoR Vrancea, pe care au luat-o în această seară, în unanimitate. (...) Propunerea colegilor primari, în unanimitate, este de a propune Consiliului Politic Judeţean dizolvarea organizaţiei comunale PSD Cârligele şi excluderea domnului primar, actual membru PSD, din organizaţia PSD Vrancea", a spus Nicuşor Halici, care este preşedinte interimar al filialei judeţene PSD.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘Neînțelegerile dintre PNL și USR PLUS sunt evidente până și unui somnolent. Klaus Iohannis și Florin Cîțu susțin pe toate drumurile că în Coaliția de guvernare nu se manifestă disensiuni’ .

Primarii PSD îi reproşează primarului Ştefan Moscu că şi-ar fi "trădat colegii", schimbând strategia de alegere a noului Consiliu Director al ACoR chiar în ziua alegerilor.

"Îi reproşăm faptul că şi-a trădat colegii din PSD. Am avut o şedinţă în care ne-a explicat care sunt candidaturile, care sunt procedurile, au existat nişte decizii... După aceea, domnia sa a avut şi alte întâlniri şi a stabilit o altă strategie, fără să aducă la cunoştinţa colegilor din PSD pentru ca aceştia să fie informaţi şi să voteze în cunoştinţă de cauză. Mai exact, în ziua şedinţei de alegere a Consiliului Director al ACoR, acesta a schimbat complet strategia şi statutul, fără să respecte procedurile legale şi fără să consulte toţi membrii, şi mai ales fără să le ceară şi votul. Din acest punct de vedere, se consideră că este o trădare şi s-a luat în calcul această propunere. Comitetul Politic Judeţean (al PSD - n.red.) se va întruni şi va vota. (...) Primarii PSD au şi plecat când au văzut care este noua strategie şi cum lucrurile care au fost discutate şi decise în cadru colegial nu au mai fost respectate. S-au ridicat şi au părăsit şedinţa", a precizat Halici.

În opinia acestuia, un prim efect al demisiei în masă a primarilor PSD ar trebui să fie reluarea alegerilor în cadrul filialei ACoR Vrancea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.