Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Bacăului acuzat de PNL că a redus numărul locurilor în creşele din municipiu cu câteva sute

Twitter
cresa

Deputatul PNL Tudoriţa Lungu îl acuză pe primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, că din cauza unei decizii de a transfera creşele din subordinea Primăriei în cea a Inspectoratului Şcolar Judeţean, circa 300 de copii nu vor mai avea loc în creşe în anul şcolar viitor, potrivit agerpres.ro.

Într-un comunicat de presă remis, joi, parlamentarul liberal susţine că din cauza aceleiaşi măsuri, 40 de persoane îşi vor pierde, probabil, locurile de muncă.

Tudoriţa Lungu a explicat că printr-o decizie luată în vara anului 2018, Guvernul PSD a decis ca toate creşele să treacă din administrarea primăriilor, în subordinea inspectoratelor şcolare judeţene, începând cu anul şcolar 2019 - 2020. Termenul de aplicare a ordonanţei a fost, însă, amânat pentru anul 2022, drept pentru care primăriile au oprit procedura, însă Primăria Bacău a luat decizia ca transferul să continue.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

"La cabinetul meu parlamentar au venit părinţi care s-au plâns că, din toamnă, aproape 300 de familii din Bacău se află în situaţia de a plăti bone sau de a-şi da demisia de la locul de muncă, pentru a-şi îngriji copiii. În premieră, la înscrierile la creşă s-au aplicat criterii de selecţie absurde, cum ar fi distanţa faţă de domiciliu, în condiţiile în care în foarte multe cartiere nu există creşe. În urma selecţiei, aproximativ 300 de copii au fost respinşi. Primarul Cosmin Necula a pasat din nou o responsabilitate, cea a copiilor mai mici de trei ani, aşa cum a pasat şi responsabilitatea Spitalului Municipal sau pe cea a drumurilor şi spaţiilor verzi, Devine evident că trecerea acestor instituţii la inspectoratul şcolar duce la scăderea numărului de personal şi, implicit, la număr mai mic de copii care să beneficieze de servicii. Şi asta, într-un oraş în care criza locurilor din creşe era deja una dintre revendicările tinerelor familii, a acelor puţine tinere familii care nu au plecat încă la Bucureşti, Cluj sau în vreo ţară din Europa! Cosmin Necula ar trebui să caute pliantul lui din campania electorală din 2016, să-şi amintească ce număr de noi locuri în creşe a promis şi ce face în realitate! Este aberant cum se comportă această administraţie faţă de copiii comunităţii", a declarat deputatul PNL Tudoriţa Lungu, citată în comunicatul menţionat.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

Parlamentarul PNL a mai adăugat că susţine cauza celor 300 de familii şi condamnă modul în care Primăria Bacău ''a scăpat de creşele din oraş''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.