Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Braşovului anunță: Avem şansa să deschidem sezonul de schi în Poiană chiar în acest weekend

poiana brasov

Schiorii braşoveni vor avea, în acest sezon de iarnă, o zi pe săptămână dedicată lor, în care vor beneficia de 50% reducere la transportul pe cablu, a stabilit Consiliul Local Braşov marţi, într-o şedinţă, în care primarul Allen Coliban a anunţat că "există şansa" deschiderii sezonului de schi în Poiana Braşov în weekendul următor.

După încheierea şedinţei, reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că de joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9,00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie, potrivit Agerpres.

De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion şi Bradul.

Din acest sezon, cei care au domiciliul în oraşul braşov vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum şi cele cu valabilitate de la orele 11,00, 13,00 şi 14,00.

Totodată, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora vor plăti 90% din preţul ski-pass-urilor.

În premieră, de anul acesta va fi introdusă o cartelă de sezon, personalizată şi netransmisibilă.

În ceea ce priveşte noile tarife, acestea vor fi majorate, în medie cu 17% faţă de anul trecut. Cea mai mare influenţă a avut-o modificarea cotei TVA de la 5 % la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-au adăugat creşterea cheltuielilor cu energia şi salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflaţiei, de 8,1% octombrie 2022 - octombrie 2023), precizează informarea transmisă de Primăria Braşov.

Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcţionarea non-stop a instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat şi precipitaţiile sub formă de ninsoare.

De asemenea, de joi dimineaţă vor fi funcţionale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunul Ruia şi teleschiurile Bradul şi Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16,00.

În cadrul şedinţei de marţi, consilierii au aprobat cadrul de colaborare cu operatorul privat Ana Teleferic, care administrează cea mai mare parte a instalaţiilor pe cablu de pe domeniul schiabil din Poiană, care prevede o serie de noi facilităţi, printre care şi cea privind instituirea zilei de miercuri pentru schiorii braşoveni.

"Chiar dacă pare că fiind o zi lucrătoare nu vor fi prea mulţi schiori, să ne gândim la tineri, la pensionari, la bunicii care să-şi ducă nepoţii la schi să trăiască ce am trăit şi eu, în urmă cu mulţi ani, alături de bunicul meu", şi-a susţinut primarul Allen Coliban iniţiativa.

Noul cadru de colaborare mai prevede, printre altele, introducerea unei cartele de sezon, solicitată în special de şcolile de schi, precum şi facilităţi pentru hotelurile care achiziţionează un număr mare de abonamente, dar şi o actualizare a tarifelor faţă de anul trecut.

Toate acestea au fost negociate cu operatorul privat în contextul în care "venim după un sezon foarte slab", a punctat edilul braşovean, însă anul acesta "avem şansa să-l deschidem chiar din acest weekend".

Proiectul de Hotărâre a fost adoptat în unanimitate de consilierii prezenţi, nu însă înainte ca un amendament solicitat de grupul de consilieri liberali, privind introducerea a două zile pe săptămână în care schiorii braşoveni să beneficieze de 40% reducere la transportul pe cablu, nu a întrunit suficiente voturi pentru a trece.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.