Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei anunță deschiderea circulației pe strada Fabrica de Glucoză

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță deschiderea alternativă a traficului pe șoseaua Fabrica de Glucoză, o zonă intens circulată din nordul Capitalei.

”Se circulă pe artera nouă a șoselei Fabrica de Glucoză! Avem vești importante pentru șoferii care circulă în nordul Capitalei și nu numai! De azi dimineața, s-a deschis circulația pe noua arteră a șoselei Fabrica de Glucoză. S-a mai făcut,astfel, un pas important pentru finalizarea proiectului de lărgire a acestei străzi extrem de circulate.

Cu aprobarea și ajutorul Poliției Rutiere și a Poliției Locale, la ora 6:30 circulația pe Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost mutată provizoriu, tot pe un singur sens, pe bucata construită de la zero în aproape un an. Astfel, între Șoseaua Petricani-Nod A3 și Bd. Barbu Văcărescu se circulă acum în condiții bune.

De acum, constructorul se mută cu utilajele pe bucata veche a șoselei pentru decopertări, reconstrucția trotuarelor și turnarea noilor straturi de asfalt. Astfel, in funcție de condițiile meteorologice, lucrarea se poate finaliza în primăvară. Ultimul strat de asfalt, cel de uzură, va fi turnat la final, pe întreaga șosea.

Pentru acest proiect, au fost realizate relocări complete ale rețelelor de apă, canalizare, gaze naturale și electricitate. De asemenea, a fost proiectată o variantă mai ușoară de ieșire a bucureștenilor care locuiesc in zona Intrarea Chefalului.

Acest proiect a fost găsit uitat într-un sertar. L-am deblocat, cu ajutorul specialiștilor l-am modificat acolo unde a fost cazul și suntem aproape să-l finalizăm.

Detalii proiect

Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat. 
Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.”, scrie Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.