Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei iese la ATAC după plângerea la Tribunal: 'Este o IPOCRIZIE...'

firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că este o dovadă de ipocrizie din partea fostului consilier general şi actual deputat Nicuşor Dan de a „plânge de grija taximetriştilor de la firmele cu aplicaţii” după ce i-a abandonat pe bucureşteni pentru un post mai bine plătit în Parlament. Nicuşor Dan a spus că îl “măguleşte” faptul că primarul general se interesează de el, dar este vorba despre respectarea legii.

Citeşte şi:  Prima REACŢIE din PSD după demisia ministrului Doina Pană: 'Am avut o discuţie cu domnia sa...'

„Citeam azi-dimineaţă un anunţ cum un fost candidat la Primăria Capitalei, care a câştigat postul de consilier general şi care i-a abandonat pe bucureşteni după ce a obţinut acele voturi şi a fugit în Parlamentul României pentru o funcţie mai bine plătită, acum plânge de grija taximtriştilor de la firmele cu aplicaţii. Este o ipocrizie şi este culmea culmilor cum astfel de persoane care merg în Piaţa Victoriei şi spun că vor să îi dea jos pe penali pentru că încalcă legea, chiar ele sunt cele care sprijină persoanele penale. (...) Noi facem doar ce este potrivit, bine şi legal pentru bucureşteni, să benficieze de condiţii. Nu să vină oricine de pe stradă, să îşi pună aplicaţie şi să omoare un om. Pe urmă 10 bloggeri vin şi îl înjură pe primarul general”, a declarat Gabriela Firea, potrivit NEWS.RO.

Deputatul Nicuşor Dan a depus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, o plângere prealabilă, cerând suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de a interzice aplicaţiile de taximetrie. El spune că hotărârea privilegiază dispeceratele clasice, iar primăria ar trebui să modifice legea, pentru a fi luate măsuri împotriva taximetriştilor care nu au licenţă în Capitală.

Întrebat cum comentează faptul că Gabriela Firea a declarat că i-a părăsit pe bucureşteni şi acum s-a întors pentru a le lua apărarea celor care nu respectă legea, Nicuşor Dan a spus că îl “măguleşte” faptul că primarul general se interesează de el, dar este vorba despre respectarea legii.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT! Încă o lege de importanţă MAJORĂ, promulgată astăzi de preşedinte

”Mă măguleşte faptul că doamna primar general se interesează de persoana mea. Aici vorbim de respectarea legii. Respectarea legii înseamnă că dacă Legea 38 nu obligă un client să sune telefonic să comande un taxi, ca acum 10 ani, înseamnă că aceste aplicaţii sunt permise. (...) Eu cred, sper, ca instanţele să constate că o astfel de restrângere contravine legii taximetriei, dar şi principiilor concurenţei, pe care le-au stabilit atât directive europene, cât şi legislaţia naţională. Această hotărâre privilegiază în mod evident dispeceratele de taxi care sunt cele clasice, cu telefon, unde suni şi ţi se pune o muzică, care văd în aplicaţiile electronice o concurenţă la care nu pot face faţă. Pentru bucureştean însă e mult mai uşor să aibă o aplicaţie taxi în care să vadă pe mobil toate taxiurile disponibile, de la toate firmele, în loc să ia la rând, telefonic, să sune una câte una, să i se pună muzică şi să nu găsească. (...) Nu este legal ca taxiurile autorizate în Ilfov să presteze activitate de taximetrie”, a spus Nicuşor Dan.

El a subliniat că primarul general are obligaţia legală de a verifica legalitatea activităţii de taximetrie din Bucureşti, iar Primăria Generală ar trebui să se uite, înainte de a modifica legea, la taximetriştii care “bântuie” şi care nu au autorizaţii de funcţionare în Bucureşti, dar totuşi practică taximetria.

În 19 decembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un roiect de hotărâre potrivit căruia în Bucureşti îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei. Potrivit proiectului, serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi din Bucureşti şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de PMB. De asemenea, şoferii vor mai fi obligaţi să aibă ţinută adecvată, pantaloni, cămaşă, sacou, să menţină maşina curată, să îi ajute pe clienţi la urcarea şi coborârea din autovehicul, dacă i se solicită şi să nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusă.

Citeşte şi: Un consultant politic, analiză la SÂNGE după suspendarea lui Dodon: 'Vorbim despre un conflict îngheţat...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.