Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei, somat de liberali să urgenteze reabilitarea clădirilor cu risc seismic

cinci

cinciConsilierul general liberal Richard Radu îl somează pe primarul interimar al Capitalei Ștefănel-Dan Marin să elaboreze un plan de măsuri urgente pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic.

În comunicatul de presă semnat de Richard Radu, prim-vicepreședinte PNL București,  acesta arată că primarul general are o dublă responsabilitate față de cetățeni: „să nu pună în pericol, prin semnătura sa, siguranța oamenilor” dar în același timp „să mijlocească un mediu prielnic de afaceri antreprenorilor”.

Richard Radu îi propune primarului general interimar și o serie efectivă de măsuri aplicabile până la finalul anului, redate mai jos:

  1. să actualizeze lista imobilelor expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc;
  2. să elaboreze un plan de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care să includă prioritizarea imobilelor și indicatorii tehnico-economici necesari reabilitării
  3. să identifice spații pentru relocarea instituțiilor care desfășoară activități de administrație și alimentație publică, asistență socială și medicală, săli de sport și de spectacole etc., pe durata consolidării imobilelor;
  4. să demareze o campanie de informare a bucureștenilor, în parteneriat cu societatea civilă și instituțiile de învățământ, în privința  riscurilor și modalităților de reacție în caz de cutremur.

Solicitarea consilierului liberal vine la doar câteva zile după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice orice fel de activități în clădirile cu risc seismic major.

Nu este prima dată când se pune pe ”tapet” problema clădirilor cu risc seismic ridicat, care ar trebui să fie reabilitate. De multe ori, primarii de sector s-au ”plâns” că nu pot să facă nicio acțiune în acest sens deoarece responsabilitatea este a Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.