Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Capitalei vrea să reabiliteze linia 5 de tramvai

news.ro
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni că a lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru proiectarea şi execuţia reabilitării liniei 5 de tramvai, parte a obiectivului de investiţii „Reabilitarea sistemului rutier pe Str. Barbu Văcărescu şi Str. Căpitan Av. Alexandru Şerbănescu de la Şos. Ştefan cel Mare la Pod Băneasa”, potrivit news.ro

„Pentru reabilitare, se vor executa lucrări la calea de rulare, peroane, reţeaua de contact, substaţia de tracţiune Nordului, sistemul de iluminat public. Totodată, vor fi şi lucrări de relocare semaforizare pe Bdul Barbu Văcărescu şi str. Alexandru Şerbănescu, precum şi lucrări la reţelele edilitare”, a scris edilul pe Facebook.

El a invitat companiile interesate să vină cu observaţii şi recomandări privind revizuirea, actualizarea şi completarea documentaţiei referitoare la conţinutul Caietului de sarcini.

Observaţiile şi recomandările pot fi trimise pe adresa de e-mail dgachizitiipublice@pmb.ro până pe 26 februarie.

Infrastructura de tramvai aferentă liniei 5 are două terminale (Piaţa Sfânta Vineri şi Bucla de întoarcere de pe str. Gratioasa zona Pasaj Băneasa) şi străbate următoarele artere: Str. Sfânta Vineri, Calea Moşilor, Str. Dr. Alexandru Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascar, Bd. Dacia, Str. Alecu Russo, Str. Tunari, Str. Barbu Văcărescu, Str. Căpitan Alexandru Şerbănescu, Pasaj Băneasa, B-dul Aerogarii.

Între anii 1970 şi 1987 au fost puse în funcţiune liniile de tramvai, reţeaua de contact şi instalaţiile aferente.

Substaţia electrică de tracţiune Nordului a fost pusă în funcţiune în anul 1976.

Lungimea liniei de tramvai este de 4,23 km cale dublă, ampriza liniei de tramvai fiind de 7 metri.

Suprafaţa totală a terenului unde se efectuează lucrări de construcţii este de aproximativ 31.583 mp, din care: circa 29.710 mp pentru linia de tramvai şi aproximativ 1.873 mp pentru peroane, amplasaţi pe domeniul public.

Perioada maximă pentru serviciile de proiectare a sistemului de iluminat public, modernizarea substaţiei Nordului, reţele edilitare şi semaforizare, asistenţa tehnică pe timpul execuţiei lucrărilor şi execuţia lucrărilor este de 15 luni, din care: perioada pentru prestarea serviciilor de proiectare şi avizarea proiectului: maxim 3 luni de la data emiterii Ordinului administrativ de începere.

Execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică din partea proiectantului este de maxim 12 luni de la data emiterii Ordinului administrativ de începere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.