Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Chicago refuză să fie intervievat de jurnaliștii albi: 'A alege un reporter pe baza culorii pielii este cu adevărat scandalos'

Ap News

Primarul orașului Chicago, Lori Lightfoot, a anunțat că va acorda interviuri individuale pentru a marca aniversarea a doi ani de la inaugurarea sa doar jurnaliștilor de culoare, spunând că a fost „lovită” de corpul de presă alb „copleșitor” din Chicago, informează USAToday.com.

„Am fugit pentru a sparge status quo-ul”, a scris pe Twitter Lightfoot, care este culoare.  Ea a trimis o scrisoare detaliată reporterilor primăriei cu privire la decizia sa. „Asta nu este doar în Primărie. Este păcat că, în 2021, corpul de presă al Primăriei este copleșitor de alb într-un oraș în care mai mult de jumătate din oraș se identifică ca fiind negru, latino sau nativ american.”

Alegerea lui Lightfoot a fost făcută publică marți târziu, când jurnaista WMAQ-TV, Mary Ann Ahern, care este albă, a scris pe Twitter: „Sunt reporter latino @chicagotribune a cărui cerere de interviu a fost acceptată pentru astăzi. Cu toate acestea, am cerut primăriei să-i ridice starea și altora și, când au spus că nu, am anulat cu respect ”, a scris pe Twitter reporterul primăriei din Chicago Tribune, Gregory Pratt. „Politicienii nu pot alege cine îi acoperă.”

Ahern și-a exprimat o îngrijorare similară cu privire la faptul că primarul decide cu cine va vorbi și a spus că părea că Lightfoot evită reporterii primăriei cu care se confruntă adesea. „A alege un reporter pe baza culorii pielii lor este cu adevărat scandalos”, a spus Ahern la WGN Radio. „Crede că sunt rasistă? Asta spune ea?"

În funcție în 2019, mandatul lui Lightfoot a fost marcat de probleme de inegalitate rasială, inclusiv o grevă a profesorilor din Chicago, violența în oraș, pandemia coronavirusului și poliția. În scrisoarea sa de două pagini, își amintea că se afla pe traseul campaniei și că a fost lovită „de albul copleșitor și masculinitatea presei din Chicago, a redacțiilor, a corpului de presă politică și, în special, a corpului de presă al primăriei”.

„Corpul de presă este filtrul prin care o mare parte din ceea ce facem în guvern este disecat și explicat publicului”, a scris Lightfoot. „Și totuși, în ciuda numeroaselor talente și abilități ale corpului nostru de raportare, mă tem că acest braț al sistemului nostru democratic este în sprijinul vieții. Conducerea mass-media din Chicago trebuie să evolueze odată cu vremurile, pentru a fi o adevărată reflectare a diversității vibrante și vaste a orașului nostru ”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.