Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Chișinăului a acuzat-o pe Maia Sandu de atacuri la adresa autorităților orașului din cauza alegerilor prezidențiale

stiripesurse.md
Ion Ceban Maia Sandu

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, l-a acuzat pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Partidul Acțiune și Solidaritate al acesteia, aflat la guvernare, de atacuri la adresa autorităților orașului în legătură cu viitoarele alegeri prezidențiale din acest an, relatează stiripesurse.md

"Din păcate, atacurile la adresa mea, a colegilor mei și a primăriei Chișinău în ansamblu s-au intensificat în ultima perioadă. Și nu este vorba despre cum ne desfăşurăm activitatea, adevăratul motiv este campania pentru alegerile prezidențiale, pe care autoritățile centrale au început-o deja. De două săptămâni, cetățenii țările urmăresc isteria autorităților, în care sunt susținuți de jurnalismul galben. Toată lumea înțelege deja că ei înșiși creează probleme, după care ies în stradă să protesteze" - a scris Ceban pe canalul său Telegram.

Isterie și Frică

Acesta crede că Maia Sandu, care a anunțat deja că va candida la realegere, și partidul ei "recurg la această isterie pentru că le este frică". Primarul Chișinăului consideră că autoritățile "privează în mod deliberat capitala de o serie de servicii și sprijin financiar", după care "se folosesc cu cinism de oameni" determinându-i să protesteze împotriva primăriei.

Potrivit afirmaţiilor lui Ceban, primăria va cere în continuare ca din cele 23 de miliarde de lei (circa 1,35 miliarde de dolari) pe care locuitorii capitalei moldovene îi dau statului, 50% să rămână orașului, și nu 13%, ca acum.

"Lăsaţi-ne banii noștri, iar noi vom construi şi drumuri, şi curți, şi infrastructură, şi transport, şi școli, şi grădinițe, şi diverse servicii sociale, și multe altele. Suntem pregătiți să preluăm conducerea acelor instituții guvernamentale pe care le-ați închis cu neruşinare în ultimii ani" - a subliniat primarul, care a fost reales în această funcție în luna noiembrie anul trecut, învingându-l din primul tur pe reprezentantul partidului de guvernământ, Lilian Carp.

Anterior, reprezentanți ai partidului de guvernământ au pichetat primăria Chișinăului, acuzându-l pe Ceban că nu vrea să finanțeze școlile orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.