Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Chișinăului crede că în Republica Moldova se pregătește falsificarea rezultatelor alegerilor locale

Primăria Chișinău
Ion Ceban

Primarul Chișinăului crede că în Republica Moldova se pregătește falsificarea rezultatelor alegerilor locale

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldovei, aflată sub controlul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, se pregătește să falsifice rezultatele viitoarelor alegeri ale autorităților locale din 5 noiembrie, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban, care, judecând după sondaje, este considerat favorit în alegerile pentru funcţia de primar al capitalei moldovene, relateaza TASS citat de Rador.

"Comisia Electorală Centrală se transformă în gestapo. În curând vom anunța detalii despre modul în care se pregătește falsificarea rezultatelor alegerilor locale din capitală. Vom informa toate misiunile internaționale despre toate abuzurile Comisiei sub protecția clară a Partidul Acțiune și Solidaritate" - a scris Ceban pe canalul său Telegram.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, înainte de alegeri, Comisia Electorală Centrală, la instrucțiunile partidului de guvernământ, a început să introducă noi reguli care reprezintă o imixtiune directă în activitatea administrației locale.

Ion Ceban a subliniat că reprezentanții partidului de guvernământ "publică prostii și falsuri pentru că nu știu cum să acţioneze altfel" și se tem că "oamenii ar putea să nu creadă promisiunile lor, pe care nimeni nu le mai crede", ci faptele reale.

Amintim că, alegerile locale din Republica Moldova sunt programate pentru 5 noiembrie, locuitorii țării urmând să aleagă șefii administrațiilor locale.

Ceban, care a câștigat alegerile din 2019 reprezentând Partidul Socialiștilor din Moldova, și-a anunțat deja intenția de a candida pentru un al doilea mandat.

Ulterior, Ceban și-a anunțat retragerea din partid, iar în ianuarie a acestui an a fondat partidul pro-european "Mișcarea Alternativă Națională", care este în opoziție cu partidul de guvernământ.

PAS a înaintat candidatura parlamentarului Lilian Carp pentru acest post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.