Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Constanței, AUDIAT în dosarul lui Radu Mazăre

radu mazare

Decebal Făgădău, primar al muncipiului Constanţa, va fi audiat de judecători, pe 23 iunie, ca martor, în dosarul în care fostul edil Radu Mazăre este judecat pentru luare de mită şi fals în declaraţii, informează Mediafax. Tot pe 23 iunie va fi audiat şi Gabriel Stan, fost viceprimar al municipiului Constanţa.

La termenul de luni au fost audiaţi trei martori. Unul dintre aceştia, Ioannis Skantzikas, le-a spus judecătorilor că l-a ajutat pe Elan Schwartzenberg să cumpere un imobil în Ucraina, urmând să primească un comision de 650.000 de euro, însă comisionul respectiv a fost achitat de Radu Mazăre.

Citește și: IMAGINI EXPLICITE Filme PORNO într-o instituție PUBLICĂ / VIDEO

"Am fost împrumutat de Mazăre Radu în perioada 2002-2003 cu o sumă de bani de 600.000 de euro. Am încheiat un contract de împrumut în 2004, semnat de mine, Mazăre Radu şi doi martori. (...) Banii nu au fost trimişi prin transfer bancar, ci în tranşe de 9.000-10.000 de euro, fie de mine, fie prin şoferii care făceau curse Constanţa-Grecia. (...) În 2006, cu ocazia zilei de naştere a lui Radu Mazăre am fost invitat la petrecere şi aşa l-am cunoscut pe Emilian Schwartzenberg. La acea vreme aveam afaceri în Ucraina şi mergeam frecvent în Ucraina. Emilian Schwartzenberg, care se ocupa mai mult cu imobiliarele, a fost interesat să facă şi el afaceri în Ucraina. Prin cunoştinţele mele, i-am intermediat achiziţionarea unui imobil în Donetk. Mie urma să îmi revină de la Elan un comision de 650.000 de euro, ca urmare a faptului că am apelat la cunoştinţele mele şi l-am ajutat", a declarat Ioannis Skantzikas la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Primele fotografii cu Denisa Manelista

Pentru că Elan Schwartzenberg întârzia cu plata comisionului, martorul a povestit ca i-a cerut ajutorul lui Radu Mazare.

"Am hotărât toţi trei ca datoria de 600.000 de euro pe care eu o aveam la Mazare din 2002-2004 să fie compensată cu datoria pe care a avut-o Elan către mine privind comisionul. Am hotărât ca eu să nu am datorie la Mazare şi Elan să nu aibă datorie către mine", a mai declarat martorul.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

Radu Mazăre a fost trmis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind acuzat de luare de mită şi fals în declaraţii. Procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe fratele acestuia, senatorul PSD, Alexandru Mazăre, "cu privire la săvârşirea unei infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.