Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Dan Tudorache dezminte informațiile din pliantul de campanie al candidatului Clotilde Armand

Antena 3
Dan Tudorache

Candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 Clotilde Armand acuză,că prin noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ) al sectorului, promovat de primarul PSD Dan Tudorache, cartierele de case devin mai vulnerabile în faţa mafiei imobiliare şi a invaziei de blocuri, pliante pe această temă distribuite locuitorilor din zonă avertizând că aceste cartiere ”sunt în pericol să dispară”, iar trotuarele vor fi sufocate de maşini, care vor îngreuna traficul. În replică, primarul Dan Tudorache afirmă că aceasta este ”o mare minciună” şi că prin noul PUZ zonele de case vor fi menţinute ca atare, potrivit news.ro.

”Implică-te alături de noi şi luptă pentru păstrarea cartierelor de case! Cartierul tău, locuinţa ta şi traiul tău decent sunt în pericol! Prin noul Plan Urbanistic Zonal al Sectorului 1 promovat de primarul PSD, cartierele de case sunt în pericol să dispară”, este mesajul transmis pe pliante distribuite locuitorilor din Sectorul 1 al Capitalei.

Acesta avertizează că zonele de case sunt supuse unui atac fără precedent şi că oamenii nu vor mai avea initimitate în propriile locuinţe, dacă PUZ va fi aprobat.

Citește și: Starea de urgență revine în România! Primul județ în care se va întâmpla asta

”Blocuri de 6 etaje înghesuite la 3 metri de gardul tău, fără locuri de parcare, cu balcoane care privesc la tine în curte vor fi la tot pasul.(...) Excesul de maşini generat de afluxul de locuitori ai blocurilor va însemna că străzile şi trotuarele, şi aşa înguste, vor fi sufocate de maşini care vor bloca porţile de garaj, vor îngreuna traficul şi vor genera poluare suplimentară”, este textul de pe pliante.

Pe pliante este inclusă şi o declaraţie a lui Clotilde Armand, din postura de candidat USR-PLUS la Primăria sectorului 1: ”Susţin protejarea mediului construit din zonele de case şi mă lupt activ pentru a opri acest demers urbanistic care le face şi mai vulnerabile în faţa mafiei imobiliare şi a invaziei de blocuri. Zonele de case trebuie să rămână verzi”.

Contactată de News.ro, Clotilde Armand nu a oferit detalii despre pliantele distribuite, dar a subliniat că se opune PUZ pentru sectorul 1, iar la remarca potrivit căreia, din 2006, prin decizie CGMB, blocurile nou construite trebuie să dispună de un loc de parcare pentru fiecare apartament, ea a precizat că ştie despre această reglementare, dar că nu este respectată, ”ceea ce poate deveni o mare problemă pentru locuitorii acestor cartiere”.

În replică, primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache califică afirmaţiile drept o mare minciună şi dă asigurări că zonele de case vor fi menţinute.

„Este o mare minciună. Intoxică presa. Dimpotrivă, PUZ-ul o reglementează: zonele de case rămân zone de case. Am văzut acele pliante. Minte prin tot ce face. Tot ce spune e minciună”, a declarat primarul Sectorului 1 Dan Tudorache.

El a dat asigurări că noul plan de urbanism zonal reglementează situaţia zonelor de case, care vor fi menţinute ca atare.

„Noi acum funcţionăm după PUG-ul din 2000 şi din această cauză fiecare beneficiar de teren care vrea să îşi ridice o casă mai înaltă sau un bloculeţ îşi scoate un PUZ de la Primăria Capitalei şi, automat, sunt obligat să îi dau autoritzaţie. Dar noul PUZ reglementează acest lucru: zonele de case să rămână zone de case”, a precizat Tudorache.

Planul Urbanistic Zonal este în curs de modificare, potrivit lui Tudorache, iar după ce vor fi primite toate avizele, Consiliul General trebuie să îl aprobe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.