Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Devei spune că echipa de medici militari a repus pe picioare Spitalul Judeţean de Urgenţă

MApN
medici militari

Echipa de medici militari care a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, în perioada 8 aprilie-7 mai, a luat cele mai bune decizii, a creat circuitele necesare şi a repus pe picioare unitatea sanitară, astfel că niciun cadru medical nu s-a mai infectat cu COVID-19, iar acum numărul externărilor este mai mare decât cel al internărilor, a arătat joi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, la finalul misiunii îndeplinite de cei patru ofiţeri, potrivit Agerpres.

"Aceşti oameni s-au descurcat admirabil. Au luat cele mai bune decizii, au repus pe picioare spitalul, au creat circuitele necesare şi au implementat cu succes toate protocoalele şi procedurile pentru siguranţa personalului medical şi a pacienţilor. Niciun cadru medical nu s-a mai infectat cu COVID-19, iar numărul externărilor pacienţilor este acum mai mare decât cel al internărilor. Medicii militari mi-au spus că au vindecat şi persoane vârstnice care au fost externate şi se află deja acasă", a afirmat Oancea.

Primarul Florin Oancea şi prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, s-au întâlnit joi cu cei patru medici militari care au coordonat activitatea SJU Deva, prilej cu care ofiţerilor li s-au înmânat "Diplome de excelenţă" din partea Primăriei Deva, în semn "de aleasă preţuire şi recunoştinţă pentru modul deosebit şi profesionalismul cu care au gestionat situaţia Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva".

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

"Primăria Municipiului Deva a sprijinit în această perioadă cu tot ce a putut spitalul. Dacă colaborezi găseşti soluţii la toate problemele. În numele meu şi al devenilor, mulţumesc echipei militare, cadrelor medicale de la SJU Deva pentru devotamentul şi implicarea de care au dat dovadă. Cuvintele sunt prea puţine pentru a aprecia, cu adevărat, munca depusă de aceşti oameni. Ei, cei din linia întâi, sunt eroii noştri!", se arată într-un comunicat al Primăriei Deva, remis AGERPRES.

Echipa de medici militari care a condus SJU Deva timp de o lună a fost coordonată de lt. col. medic Vlase Constantin Marinel - manager, maior medic Ţambrea Bogdan Ion - director medical, lt.col. Ciopei Ioan-Cătălin - director administrativ şi lt.col. Vartolomei-Malenovschi Mihaiel-Sorin - ofiţer de stat major.

Începând de joi, SJU Deva este condus de dr. Bianca Glodean-Onescu, în calitate de manager interimar, şi de dr. Marius Blendea, numit în funcţia de director medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.