Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Bilbao, nerăbdător să arate capacitatea oraşului cu 100 zile înainte de startul Turului Franţei

www.agerpres.ro
Turul Franței

Primarul din oraşul spaniol Bilbao, de unde va lua startul ediţia cu numărul 110 a "Marii Bucle", pe 1 iulie, şi-a manifestat nerăbdarea pentru a "demonstra lumii întregi capabilitatea de a găzdui un eveniment de asemenea amploare", cu 100 de zile înainte de debutul Turului ciclist al Franţei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Pentru noi este o oportunitate formidabilă ... Bilbao va intra în atenţia a milioane de telespectatori din lumea întreagă", a declarat primarul Juan Mari Aburto în faţa presei.

"Marea Buclă" va pleca pentru a doua oară în istorie din Ţara Bascilor, la 31 de ani de la startul care a avut loc la San Sebastian.

Cursa va rămâne timp de trei zile în această regiune pasionată de ciclism.

Prima etapă, în jurul oraşului Bilbao, va cuprinde mai multe ascensiuni scurte şi va trece şi prin localitatea martir Guernica, bombardată în 1937 de Legiunea nazistă Condor şi devenită celebră prin tabloul pictat de Pablo Picasso.

A doua etapă va porni de la Vitoria şi va ajunge la San Sebastian. Turul va continua apoi cu direcţia Franţa, cu plecare de la Amorebieta.

Cele trei zile de găzduire a Turului Franţei vor reprezenta o investiţie de 12 milioane de euro, conform primarului din Bilbao. Finanţarea este împărţită între guvernul basc şi diferite colectivităţi, între care cele trei capitale ale provinciilor care formează comunitatea autonomă a Ţării Bascilor: Bilbao, Vitoria şi San Sebastian.

"Turul Franţei este al treilea cel mai important eveniment sportiv al planetei după Jocurile Olimpice şi Cupa Mondială de fotbal. Este imposibil să le aducem pe primele două într-un oraş de mărimea lui Bilbao, de aceea suntem atât de mândri să putem găzdui Turul", a adăugat un deputat local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.