Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Buzău, după decesul lui Benone Sinulescu: A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău

Facebook
Constantin Toma

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a transmis, joi, că decesul lui Benone Sinulescu, vechi prieten al său, este ”o veste tristă pentru orice buzoian”. ”S-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul”, a transmis primarul, potrivit news.ro.

Constantin Toma a aflat în Franţa vestea morţii lui Benone Sinulescu, vechi prieten al său.

”Este o veste tristă pentru orice buzoian pentru că omul acesta s-a identificat aproape toată viaţa lui cu Buzăul. Are zeci de melodii în care cântă locurile natale. A fost şi va fi şi în continuare un motiv de mândrie pentru Buzău", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Benone Sinulescu era cetăţean de onoare al comunei Ţinteşti, dar şi al municipiului Buzău, titlu la care a renunţat în anul 2011 în urma unor neînţelegeri cu fostul primar al Buzăului, legate drepturile de autor ale melodiei ”Cât e Siriul de Mare (Hai Buzău, Buzău)". Melodia este cântată la fiecare oră fixă la orologiul din Palatul Comunal, situat în centrul Buzăului.

În anul 2017, la un an după venirea lui Constantin Toma în fruntea Primăriei Buzău, Benone Sinulescu a fost desemnat ”Omul Anului" şi, în semn de apreciere, municipalitatea a iniţiat un festival care îi poartă numele.

La rândul său, Benone Sinulescu a cedat drepturile de utilizare a melodiei sale către municipalitate.

În 2018 şi 2019, festivalul a fost organizat în cadrul târgului tradiţional Drăgaica, iar în 2020 şi 2021 nu a mai fost organizat din pricina pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.