Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din comuna Drăghiceni, pus sub control judiciar pentru abuz în serviciu

ciocanel judecator

Primarul comunei Drăghiceni, Ştefan Viorel Şoancă, reţinut joi într-un dosar în care poliţiştii fac cercetări pentru abuz în serviciu şi delapidare, a fost pus, vineri, sub control judiciar şi are interdicţie de a-şi exercita funcţia. Edilul a fost adus la audieri joi dimineaţa, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate la Primăria Drăghiceni, la domiciliul său şi la sediul unei societăţi comerciale din comuna Dobrosloveni.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), transmis vineri Agerpres, percheziţiile au fost efectuate într-un dosar instrumentat de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. "Dosarul a fost înregistrat la data de 04.12.2015, ca urmare a denunţului depus de o persoană la sediul D.G.A. - S.J.A. Olt cu privire la faptul că primarul comunei respective opreşte înregistrarea în evidenţele primăriei a proceselor verbale de sancţiune cu amendă trimise de către unităţile de poliţie pe numele contravenienţilor cu domiciliul pe raza comunei", informează comunicatul DGA.

Anchetatorii au solicitat vineri, la Judecătoria Caracal, arestarea preventivă a primarului în cauză, însă magistraţi au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta. "Inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, iar astăzi (n.r.- vineri) a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile, precum şi interdicţia de a-şi exercita funcţia pe aceeaşi perioadă", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.