Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Iași, Mihai Chirica: 'Municipalitatea introduce şi autobuze electrice pe cursele speciale pentru elevi şi studenţi'

Pinterest
autobuz electric statie de incarcare

Cursele speciale pentru elevi şi studenţi ale Companiei de Transport Public Iaşi vor fi deservite, de joi, şi de câte un autobuz electric Solaris pe fiecare din trasee.

Primarul Mihai Chirica a declarat că astfel se vor face şi măsurători în traseu în ceea ce priveşte comportamentul acestor autobuze, precum şi autonomia lor în condiţii reale de trafic.

"În funcţie de aceste rezultate numărul acestora va fi mărit pentru cursele pentru elevi şi studenţi şi nu numai", a spus edilul ieşean.

Reamintim că în luna aprilie 2021 primarul Iaşiului a semnat cu compania poloneză Solaris Bus & Coach un contract finanţat cu fonduri europene pentru furnizarea a 20 de autobuze electrice Solaris Urbino Electric nE12, şase staţii de încărcare rapidă şi 20 de staţii de încărcare lentă. Finanţarea proiectului este făcută prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, valoarea totală fiind de aproximativ 13,5 milioane de euro.

Până acum în Iaşi au ajuns 16 autobuze din cele 20 contractate, potrivit Agerpres.

Tot prin POR 2014-2020, Iaşiul va beneficia şi de 24 de autobuze electrice de 10 metri, în valoare de 64,8 milioane de lei, de la SC BMC Truck&Bus SA.

Cu ajutorul fondurilor europene municipiul Iaşi are deja 16 tramvaie PESA în valoare de 163 de milioane de lei şi încă 10 dintr-un lot de 16 tramvaie Bozankaya în valoare de 168 de milioane de lei.

În total, cu ajutorul fondurilor europene, Iaşiul va avea 76 de mijloace de transport electrice, în valoare totală de aproximativ 462 de milioane de lei, respectiv circa 94 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.