Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din 'Lombardia României' anunță DEZASTRUL: 'Să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute să trecem şi de acest val 4 care este foarte agresiv'

Monitorul de Suceava
spitalul judetean suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia epidemiologică din oraş şi din ţară este dramatică şi a făcut din nou apel la populaţie să se vaccineze, anunță Agerpres.

Edilul a spus că incidenţa în Suceava este de 6,97 la mie şi că, în ultima săptămână, în centrele de vaccinare din municipiu au fost administrate 3.608 doze de vaccin.

Totodată, Lungu a precizat că Poliţia Locală face controale, în special în locurile aglomerate, pentru verificarea respectării măsurilor de limitare a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

"Suntem într-o situaţie dramatică. Asta este realitatea, lucru de neînchipuit. Toată lumea spunea de valul 4. Iată că a venit şi avem probleme foarte mari în întreaga ţară şi nici Suceava nu face excepţie. (...) Fac apel la suceveni să se vaccineze, să poarte mască de protecţie, să respectăm regulile legate de coronavirus, distanţarea fizică şi reguli de igienă personală. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute să trecem şi de acest val 4 care este foarte agresiv", a spus primarul.

El a mai anunţat că au ajuns la primărie 2.043 de carnete cu 10.215 tichete de masă care se dau persoanelor vaccinate în perioada 3-30 septembrie la cele două centre comerciale din oraş, iar cei vizaţi se pot prezenta cu adeverinţele de vaccinare pentru a le ridica.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Dan Teodorovici, şapte pacienţi cu forme grave de COVID-19 aşteaptă în UPU eliberarea unui loc la ATI, unul fiind intubat şi ceilalţi şase ventilaţi noninvaziv.

În prezent, în spitalele din judeţ nu este niciun loc liber la ATI COVID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.