Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA decapitează Primăria Miercurea Ciuc. Ilegalităţile vizate (surse)

DNA 1

Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţa la Primăria Miercurea Ciuc. Vizaţi ar fi, potrivit unor surse judiciare, primarul Ráduly Róbert Kálmán (UDMR), viceprimarul Szoke Domokos şi viceprimarul Antal Attila.

Vezi şi: Percheziţii DNA în trei judeţe/ UPDATE

Potrivit surselor judiciare, firma care taxează locurile de parcare în Miercurea Ciuc oferea primarului mită de 10.000 euro lunar pentru acordarea de facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi chiar a dreptul să amendeze şoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

Edilul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării Hipermarketului Dedeman din Miercurea Ciuc.

Altă faptă vizată ar fi abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unei locuinţe A.N.L. în favoarea unui consilier judeţean la C.J. Harghita.

Primarul Ráduly Róbert Kálmán ar mai fi condiţionat atribuirea contractului de servicii având ca obiect „servicii de telefonice mobilă”, în favoarea S.C. Vodafone S.R.L., de primirea sumei de 5.000 euro.

Primarul Raduly Robert-Kalman şi viceprimarul Szoke Domokos ar fi obţinut foloase necuvenite de la SC Topo Service SA, în perioada 2007-2014, pentru a aproba plăţi nejustificate, în mai multe tranşe, în favoarea firmei care a avut contract de executare a lucrărilor de cadastru general, deşi nu erau îndeplinite condiţiile tehnice şi de legalitate.

Potrivit surselor judiciare, viceprimarul Szoke Domokos, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a favorizat S.C. Garden Center Grup S.R.L. din Bucureşti,  care a primit un contract de lucrări de la Administraţia locală Miercurea Ciuc, având ca obiect „Amenajare zona verde str. Ret”, în valoare estimată de peste 1,3 milioane lei. Finanţarea obiectivului de investiţii a fost supradimensionată de 100 de ori.

După executarea lucrărilor, administraţia locală Miercurea Ciuc a acceptat plăţile pentru lucrări aferente unei suprafeţe de teren de 100 de ori mai mare decât cea reală, rezultând plăţi nejustificate. S-a produs astfel prejudicierea bugetelor Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Municipiului Miercurea Ciuc cu minim 188.011 lei.

Implicat ar fi şi viceprimarul Antal Attila, care, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a atribuit contractul de lucrări „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Liceelor Marton Aron şi Segito Maria din Miercurea Ciuc”, în valoare de peste 18 milioane de lei. În schimbul unor lucrări la locuinţa viceprimarului, acesta a favorizat  asocierea de firme S.C. Harbau S.R.L. – liderul asocierii – S.C. Impex Aurora S.R.L., S.C. Tectum Company S.A., S.C Benzot Har S.A., S.C. Urom Buda S.R.L.  şi S.C. Hivaralos S.R.L., toate din Miercurea Ciuc.

Societatea comercială respectivă a executat lucrări de construcţii la imobilul viceprimarului, la un preţ de 20.000 lei, cuantum subdimensionat raportat la valoarea de piaţă a materialelor, forţei de muncă şi logisticii necesare, care, conform detaliilor din proiectul tehnic, se ridică la cel puţin 100.000 lei. De asemenea, la solicitarea viceprimarului, o parte din materialele achiziţionate au fost facturate către S.C. Harbau S.R.L., care a suportat astfel şi costul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.