Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Predeal şi nouă consilieri, condamnaţi la închisoare

judecator (1)

Primarul oraşului Predeal, Liviu Cocoş, a fost condamnat miercuri, de o instanţă a Judecătoriei Braşov, la un an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Sentinţa poate fi contestată la instanţa superioară.

"Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice precum şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. Suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de trei ani reprezentând termen de încercare", a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Braşov, judecătoarea Anda Sânpetru. Sentinţa în acest proces, care a început în ianuarie 2014, nu este definitivă. 

Aceeaşi pedeapsă au primit alţi nouă consilieri locali din Predeal din perioada 2008-2012.

Vezi şi: OFICIAL - De ce îl acuză DIICOT pe patronul 'Adevărul'. Alţi patru inculpaţi în dosar

Primarul Liviu Cocoş a declarat pentru Agerpres că sentinţa Judecătoriei Braşov se referă la perioada 2008-2012 când a fost consilier local la Predeal. 

"Este vorba despre perioada în care eu am fost consilier local, când Consiliul local a aprobat repartizarea unor locuinţele ANL la Predeal. Deocamdată, sentinţa dată de Judecătoria Braşov nu este definitivă", a spus primarul. 

Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat la funcţia de primar al Predealului, Liviu Cocoş a precizat că şi-a depus dosarul pentru o nouă candidatură săptămâna trecută şi nu îl va retrage.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.