Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Recaș a fost reținut de DNA/UPDATE

politia mascati

Primarul orașului Recaș, Pavel Teodor a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore urmând a fi prezentat mâine în fața judecătorilor pentru mandat de arestare pentru 30 de zile.

Faptele vizate sunt trafic de influenţă, abuz în serviciu, şantaj. Implicați sunt primarul Recaș, Pavel Teodor, Muntean Sorin Petru – comisar şef de poliţie, inspector șef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Milutinovici Gelu, prefectul Dogariu Eugen.

Primarul oraşului Recaş intervenea la şefii poliţiei pentru ca locuitorii din oraş să nu fie sancţionaţi în timpul campaniei electorale. Agenţii care nu se conformau erau ameninţaţi cu mutarea disciplinară.

Șefii Poliției Timiș au fost reținuți deja de procurori.

*****

 

În cadrul activităţilor de serviciu  unor polițiști din cadrul Poliției Recaș li s-a cerut să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu de către unii şefi  care le-a interzis lucrătorilor din cadrul compartimentului rutier Recaş, efectuarea de controale şi acţiuni pe linie de poliţie rutieră pe drumul comunal DC. 147, drumul judeţean DJ.609E, precum şi pe străzile din interiorul localităţilor aflate pe raza de competenţă a Poliţiei Oraşului Recaş, motivat de faptul că primarul oraşului Recaş, numitul  Pavel Teodor nu doreşte să mai fie sancţionaţi cetăţenii de pe raza teritorială a oraşului Recaş, mai ales în perioada campaniei electorale prezidenţiale deoarece doreşte să câştige cu 51%.
Poliţiştii care nu conformau trebuia să fie mutaţi, schimbaţi, desfiinţată funcţia lor, şi în acest scop au solicitat inclusiv sprijin pe linie politică, apelând la Milutinovici Gelu, şi alţii din conducerea prefecturii.
Primarul Pavel Teodor exercita presiuni şi acte de imixtiune asupra comenzii IPJ Timiş şi a Poliţiei Recaş, direct şi prin persoane cu funcţii din pentru ca polițiștii  să nu-şi mai îndeplinească atribuţiile de serviciu pe linia constatării contravenţiilor şi infracţiunilor la regimul rutier.
Primarul oraşului Recaş  i-a reproșat  şefului structurii de poliţie rutieră a judeţului Timiş că au amplasat  o maşină cu aparat radar pe drumul dinspre Cramele Recaş spre oraş, în interiorul localităţii şi l-a avertizat că nu doreşte ca pe timpul campaniei electorale să mai aibă probleme cu locuitorii ce ar fi sancţionaţi de poliţişti rutieri.
Primarul a intervenit la  superiorii polițiștilor  dar a făcut apel  și la colegi ai săi din formaţiunea politică pentru a creaşte presiunea asupra comenzii IPJ Timiş şi să-i determine pe cei din conducere să-l rezolve definitiv  problema din Recaş. Ca urmare, primarul a intervenit la Milutinovici Gelu, persoană în ascendenţă în formaţiunea politică din care face parte şi cu firma căruia Primăria  derula şi un contract de achiziţii publice de amenajare drumuri.
Poliţiştii din Postul Recaş au constatat şi sancţionat persoane din anturajul primarului, cum ar fi: Talpeş Anita – şefa de campanie a primarului, care deţine două magazine în centrul localităţii Recaş cât şi un magazin la Cramele Recaş – sancţionată contravenţional la data de 21.10.2014 pentru faptul că maşina pe care o conducea nu avea asigurare şi nici verificare tehnică la zi;  Crăciunescu Raul Arminiu – sancţiuni la regimul rutier în data de 26.03.2013 şi 13.06.2014;   Antonescu Mircea Cosmin – sancţionat pentru faptul că poliţa RCA era expirată; Ciobanu Ioan – sancţionat contravenţional pentru lipsă ITP.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.