Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din SUA care donează cetățenilor Bitcoin cu o condiție - să nu se atingă de criptomonedă cinci ani de zile

zf.ro
bitcoin criptomonede

Jayson Stewart, primarul oraşului Cool Valley, un orăşel cu puţin peste 1.100 de suflete din Missouri (SUA), este foarte interesat de stabilitatea financiară a concetăţenilor săi.

În acelaşi timp, este un mare fan al bitcoin, regina criptomonedelor, care a revenit şi a depăşit 50.000 de dolari pentru prima dată din luna mai, conform mediafax.ro

„Este ca aurul digital - a spus el radiodifuzorului local Ksdk săptămâna trecută -. Am prieteni ale căror vieţi s-au schimbat complet, trecând de la un loc de muncă normal de la 9:00 la 17:00 la o avere de peste 80 de milioane de dolari în doar câţiva ani”.

De aici şi o idee pe cât de bizară, pe atât de interesantă: aceea de a dona Bitcoin rezidenţilor din municipalitate, în speranţa că moneda virtuală va creşte în continuare în valoare.

„Aş dori să văd ca fiecare familie din oraşul meu să primească o anumită sumă în Bitcoin - a spus el - fie că este vorba de 500 sau 1.000 de dolari”.

Stewart intenţionează să doneze criptomoneda, dar şi să împiedice accesul beneficiarilor la avere timp de cel puţin „cinci ani”.

Motivul?: „Dacă cineva îşi vinde Bitcoin-urile doar pentru a plăti rata maşinii, atunci dacă criptomoneda ajunge la 500.000 de dolari, va regreta cu adevărat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.