Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul din Tel Aviv: 'Israelul se îndreaptă spre o teocrație fascistă. Nu se poate ca majoritatea să își impună opiniile asupra minorității'

timesofisrael.com
ron huldai

Huldai spune că orașul va respinge eforturile de a lăsa un MK homofob să dicteze politica educațională, în ciuda victoriei electorale a dreptei; "În toate statele fasciste, liderii erau aleși de popor, anunță timesofisrael.com.

Primarul din Tel Aviv, Ron Huldai, a avertizat vineri că Israelul se îndreaptă spre a deveni o teocrație fascistă, în condițiile în care viitorul guvern încearcă să pună extremiștii la conducerea unor programe educaționale cheie și să neutralizeze Curtea Supremă.

"Israelul se transformă dintr-o democrație într-o teocrație", a declarat Huldai într-un interviu pentru Channel 12 News. "Nu se poate [permite] ca majoritatea să își impună opiniile asupra minorității".

Huldai a vorbit în timp ce el și alți câțiva primari au promis să riposteze după ce premierul desemnat Benjamin Netanyahu a acceptat să-i acorde lui Avi Maoz, un membru de extremă dreapta al Knessetului cunoscut pentru opiniile stridente anti-LGBT și misogine, autoritate asupra unor mari părți din conținutul școlilor israeliene.

"Aceasta este povestea transformării Israelului într-o teocrație", a declarat Huldai, al cărei oraș este cunoscut ca un bastion al israelienilor laici și liberali. "Vom fi un stat halachic", a adăugat el, referindu-se la legea religioasă evreiască.

Netanyahu a fost de acord în această săptămână să îi acorde lui Maoz, singurul deputat din partidul marginal Noam, un buget anual de cel puțin 100 de milioane de NIS (29 de milioane de dolari), precum și peste o duzină de angajați, ca ministru adjunct la conducerea unei noi agenții guvernamentale pentru "identitate națională evreiască" din cadrul biroului primului ministru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.