Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Dominic Fritz condamnă acţiunile de intimidare faţă de membrii Asociaţiei Logs din Timişoara,nevoiţi să se mute din sediul închirat din cauza vecinilor

Express de Banat
Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, condamnă cu fermitate acţiunile de intimidare faţă de membrii Asociaţiei Logs din Timişoara, amininţaţi cu moartea şi loviţi cu pietre de vecinii de etnie romăi. Fritz afirmă că nu este un eveniment izolat, ci este "un mod de lucru al mafiei imobiliare" din Timişoara care foloseşte astfel de practici pentru a intimida vecinii, potrivit news.ro.

"Condamn cu fermitate acţiunile de intimidare la care au fost supuşi în ultimele două zile voluntarii Logs, chiar în casa pe care au închiriat-o pentru a-i ajuta pe refugiaţii din Ucraina. Este o veste proastă pentru întreaga comunitate că voluntarii Logs au renunţat la spaţiu şi au părăsit clădirea. Este scandalos că încă o dată agresorii au câştig de cauză. Aici nu vorbim de un incident izolat, ci de un mod de lucru al mafiei imobiliare care se foloseşte de astfel de practici pentru a-i elimina pe cei care le stau în cale. Intimidarea vecinilor, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul celor de la Logs, este, de fapt, intimidarea statului român. Nu putem permite acest lucru”, a declarat Dominic Fritz, potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Primăriei Timişoara.
Edilul cere Poliţiei şi Ministerului de Interne să intervină şi să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi.
"Cer Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne să intervină ferm în identificarea şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Cer de asemenea să se elaboreze un protocol pentru o reacţie fermă şi imediată a Poliţiei în astfel de cazuri, pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei celor ameninţaţi. În niciun moment nu trebuie să planeze dubiul asupra organelor statului, că inacţiunea lor sau procedurile greoaie de reacţie ar putea încuraja astfel de strategii infracţionale”, a adăugat Fritz.
Dominic Fritz a anunţat, în final, că va propune Consiliului Local să acorde un spaţiu acestei asociaţii.
"Primăria Timişoara a fost unul din iniţiatorii campaniei Timişoara pentru Ucraina şi are o colaborare de încredere cu Logs. Voi propune Consiliului Local acordarea unui spaţiu voluntarilor Logs pentru ca aceştia să îşi poată desfăşura în continuare importanta lor activitate”, a mai declarat Fritz.
Membrii Asociaţiei Logs, care în cea mai mare parte se ocupă cu ajutorarea migranţilor şi a refugiaţilor, au fost nevoiţi să se mute, marţi, din sediul pe care l-au închiriat pe bulevardul C.D. Loga, în apropierea centrului oraşului Timişoara, după ce au fost ameninţaţi cu moartea şi atacaţi cu pietre şi alte obiecte de către vecinii de etnie romă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.