Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Dominic Fritz reacționează, după ce premiul primit de Maia Sandu la Timişoara a fost contestat

Ervin Boer via Facebook
Dominic Fritz

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR) a reacţionat, duminică, după ce premiul primit de Maia Sandu la Timişoara a fost contestat la Chişinău.

Fritz spune că acest premiu nu a fost virat către preşedintele Republicii Moldova şi că pentru acest premiu Maia Sandu este atacată de Rusia, dar că Timişoara arată că este curajoasă şi că nu a uitat valorile de libertate şi democraţie pentru care oamenii au murit la Revoluţia din Decembrie 1989.

Dominic Fritz spune că oraşul Timişoara a apărut pe un cont oficial al Ministerului de Afaceri Externe a Rusiei cu ştirea că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit un premiu dotat cu 30.000 de euro.

Fritz a subliniat că acest lucru vine după ce Maia Sandu a fost critică la adresa Rusiei, în discursul de la Timişoara.

”Timişoara a apărut pe un cont oficial al Ministerului de Afaceri Externe al Rusiei şi vreau să vă povestesc cum s-a întâmplat asta şi de ce e important pentru noi.

Deci Maia Sandu a venit la Timişoara acum o săptămână să primească un premiu pe care l-am înfiinţat ca municipiul Timişoara, premiul Timişoara pentru Valori Europene.

A venit în Timişoara, a ţinut un speech în care a fost foarte critică la adresa Rusiei, a spus foarte clar că este o ameninţare reală, a povestit ce încercări de destabilizare au făcut ruşii în Republica Moldova şi cumva cu acest premiu am vrut să subliniem că timişorenii sunt alături de ea, sunt alături de Republica Moldova şi imediat au sărit ruşii în sus, au publicat o poză cum înmânez acest premiu Maiei Sandu, au început să o atace pentru că a acceptat acest premiu şi imediat au apărut şi în diferite publicaţii media tot felul de discuţii, pentru că premiul este dotat cu 30.000 de euro cum sunt dealtfel foarte multe premii de acest gen, de anvergură, sunt dotate cu sume de bani tocmai ca să arate mai mult decât o diplomă, nu cumva să arate că este un premiu care chiar premiază lucruri extraordinare”, a spus Dominic Fritz.

Edilul din Timişoara a precizat că banii cu care este dotat premiul primit de Maia Sandu nu au fost viraţi, dar că Timişoara este pe drumul cel bun.

”Noi încă nu am virat aceşti bani, dar deja sunt discuţii şi Maia Sandu şi pentru asta este atacată şi e pentru mine toată discuţia asta şi mai ales atacul Rusiei doar dovedeşte cât de bine aleasă a fost Maia Sandu ca prima laureată a acestui premiu.

Este extrem de curajoasă, Republica Moldova este foarte vulnerabilă, nu este în Uniunea Europeană, încă nu este în NATO, războiul Rusiei este la graniţă, în Ucraina şi faptul că ne atacă Rusia pentru acest semn de solidaritate faţă de Maia Sandu şi faţă de Republica Moldova, doar îmi confirmă că Timişoara este pe drumul cel bun, că Timişoara în continuare se luptă cu cine trebuie, că Timişoara arată că este curajoasă şi că nu a uitat valorile sale de libertate şi de democraţie pentru care au murit oamenii aici în Revoluţie”, mai spune Fritz.

La 13 ianuarie 2024, Maia Sandu a primit premiul ”Timişoara pentru Valori Europene”, care este însoţit de o recompensă de 30.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.