Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Emil Boc anunță măsurile din 15 mai: 'Transportul în comun până la 8.30, doar pentru cei care merg la muncă'

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

Primarul Emil Boc a anunţat, marți, că, după ieşirea din starea de urgenţă, purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie pe transportul în comun din Cluj-Napoca, iar acesta va fi utilizat până la ora 8.30 doar de către persoanele care merg la muncă şi cei care au urgenţe medicale, anunță MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, marţi, la şedinţa Consiliului Local că se vor marca locurile în autobuz cu păstrarea distanţei de un metru cel puţin între călători.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

„Pe transportul în comun vor fi câteva lucruri importante de ştiut, se vor marca locurile în autobuz cu păstrarea distanţei de un metru cel puţin între călători iar purtarea măştii de protecţie va fi obligatorie. Urcarea în autobuz se va face numai pe uşa din faţă şi facem recomandarea să utilizeze dimineaţa până la 8,30 transportul în comun doar cei care merg la muncă sau care au urgenţe medicale speciale, pentru evitarea aglomeraţiei. Restul să utilizeze transportul în comun după ora 8,30 pentru a putea respecta distanţarea socială în autobuz iar cei care sunt activi şi merg la muncă să poată ajunge la timp”, a spus Boc.

De asemenea, la fiecare 4 ore se va impune dezinfecţia mijlocului de transport în comun astfel încât să fie eliminată posibilitatea de transmitere a viruşilor.

„Pentru cei care sunt într-o situaţie vulnerabilă, fără venituri, vom achiziţiona măşti de protecţie pe care să le punem la dispoziţie, vor fi undeva între 1.000 – 1.500 de persoane iar pentru acest proiect am alocat 300.000 de lei”, a mai spus Emil Boc.

Edilul a precizat că facilităţile pentru transportul public la persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în Cluj-Napoca şi pentru cetăţenii de onoare ai municipiului, se acordă sub formă de abonamente valabile de luni până vineri, începând cu ora 8,30, iar sâmbătă şi duminică în conformitate cu programul de funcţionare a Companiei de Transport Public (CTP).

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

Astfel de măsuri de evitare a aglomeraţiei ar trebui luate şi la Dej, unde, marţi, călătorii s-au înghesuit într-un autobuz fără a respecta distanţarea socială.

Primarul Costan Morar a declarat că şoferul autobuzului respectiv a anunţat că e extrem de aglomerat şi a cerut trimiterea încă a unui autobuz-dublură, dar oamenii nu au mai avut răbdare şi s-au înghesuit în primul.

„Şoferul ar fi trebuit să fie mai ferm şi să nu plece de pe loc dacă a văzut că sunt aşa de mulţi călători”, a spus Morar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.