Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Garcetti afirmă că nu putea fi mai bucuros pentru organizarea JO 2028 la Los Angeles

www.agerpres.ro
Jocurile Olimpice Los Angeles 2028

Primarul democrat al metropolei Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat, miercuri, imediat după desemnarea orașului californian pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2028, că nu putea fi mai bucuros.

'Pentru orașul meu nu puteam fi mai bucuros'', a spus Eric Garcetti, miercuri, la Lima.

''Este un sentiment real de solidaritate, cooperare și fericire și cred că acestea sunt valorile pe care mișcarea olimpică trebuie să le apere'', a adăugat edilul, potrivit Agerpres.

''Avem relații strânse cu Parisul de zeci de ani, iar votul (dublu) era răspunsul potrivit, trebuia găsită soluția câștigătoare în ambele cazuri'', a mai spus Garcetti, potrivit căruia ''termenii (ofertei CIO) erau prea buni pentru a spune nu''.

Candidat inițial pentru JO 2024, Los Angeles a acceptat să amâne proiectul său pentru 2028, în schimbul unei contribuții mai mari din partea CIO.

''Este multă emoție, e palpitant, excitant. Nu a fost mult suspans, dar rămâne o zi foarte specială'', a adăugat Casey Wasserman, președintele comitetului de candidatură al orașului Los Angeles.

Parisul, care a mai găzduit Jocurile Olimpice de vară în 1900 și 1924, va organiza ediția din 2024, în timp ce orașul american Los Angeles, gazda edițiilor din 1932 și 1984, a fost desemnat de CIO să organizeze Jocurile din 2028.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.