Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Iașului îi dă `ordin` președintelui Iohannis: Autostrada Unirii să fie obiectiv de interes național

presidency.ro
Klaus Iohannis Mihai Chirica Iohannis

Primarul Iașului, Mihai Chirica, îi solicită președintelui Klaus Iohannis ca la următoarea ședință CSAT să declare Autostrada Ungheni - Iași - Târgu Mureș obiectiv de interes național, anunță MEDIAFAX.

Mihai Chirica i-a transmis, joi, președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită ca Autostrada Unirii să fie obiectiv de interes național și să își folosească autoritatea pentru ca Guvernul să înțeleagă că A8 este esențială pentru dezvoltarea regiunii de Nord-Est.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

„Având în vedere convocarea de către Excelența Voastră a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru ziua de marţi, 30 iulie, în vederea avizării rectificării bugetare propuse de Guvern, precum și intenția Prim-Ministrului Viorica Dăncilă de a declara Autostrada Comarnic - Braşov ca obiectiv de interes naţional, vă rog, în numele comunității ieșene și a Asociației „Moldova se dezvoltă”, să solicitați Premierului României să acorde același statut și Autostrăzii „Unirii” Ungheni - Iași - Târgu Mureș!", se arată în textul scrisorii.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

În scrisoarea transmisă președintelui, Chirica susține că cererea sa este în concordanță cu Legea 291 / 2018, privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, Autostrada Unirii.

„Vă rog să vă folosiți autoritatea cu care ați fost investit pentru ca, măcar în al doisprezecelea ceas, Guvernul României să înțeleagă faptul că Autostrada „Unirii” este esențială pentru dezvoltarea Moldovei, pentru crearea unei legături între Estul și Vestul țării și între Occidentul Europei și românii de pe cele două maluri ale Prutului", susține Mihai Chirica în scrisoarea transmisă președintelui.

Citește și: Cutremur! Soțul blondei care vrea să-i fure fotoliul lui Klaus Iohannis părăsește o importantă funcție

Edilul Iașului susține că autostrada ce ar urma să lege Estul de Vestul țării „este vitală pentru destinul milioanelor de români din Regiunea de Nord-Est și din Republica Moldova”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.