Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Iașiului declară că se testează săptămânal pentru COVID-19, deşi nu are acest drept (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat la postul local TV Life că își face săptămânal testul pentru coronavirus, motivând că nu vrea să-și pună în pericol nici sănătatea, nici colegii, scrie ReporterIS.

Testarea la cerere în România nu mai este posibilă, potrivit autorităţilor. Sunt testaţi doar cei care au simptome, au intrat în contact cu persoane testate pozitiv sau au revenit de curând în ţară.

Primarul Mihai Chirica a spus la un post tv local că își face frecvent testul împotriva cornavirusului. „Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez colegii”, a declarat Chirica.

Un medic ieșean de la Spitalul de Neurochirurgie, contactat de ReporterIS, a declarat: „Este incredibil ce aud! Deci eu, stat, impun medicilor de ATI suspecți să stea 14 zile în carantină, deși știu că voi avea nevoie de ei și îi pot testa, și testez la cerere un primar?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.