Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, întrebat dacă vrea să intre în PNL: 'Dacă ne dăm mâna pentru Iaşi, liberalii pot fi prietenii mei'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, întrebat fiind dacă îşi doreşte să intre în PNL, că "dacă ne dăm mâna pentru Iaşi, atunci pot fi prietenii mei“ şi că nu exclude niciun fel de parteneriat cu liberalii.

"Eu îmi doresc să am un proiect puternic pentru Iaşi, e visul ieşenilor. Este momentul în care putem clădi împreună (cu PNL - n.r.). Nu se exclude niciun fel de parteneriat. Dacă ne dăm mâna pentru Iaşi, atunci sunt prietenii mei“, a declarat pentru News.ro primarul Iaşiului, Mihai Chirica.

Citește și: Registrul Comerţului a anunțat că s-a operaţionalizat registrul beneficiarilor reali ai companiilor din România

Edilul ieşean Mihai Chirica a spus că nu a discutat cu liderul PNL Ludovic Orban pe tema candidaturii sale din partea PNL, dar că îi mulţumeşte pentru declaraţiile făcute la adresa sa.

"Nu am avut nicio discuţie cu domnul Orban pe această temă, am citit declaraţiile lui, le apreciez şi îi mulţumesc pentru că este onest. Sunt o persoană frecventabilă“, a declarat Chirica.

Citește și: Ionel Dancă dorește întoarcerea românilor în țară: 'Guvernul lucrează la o platformă online cu oferte de muncă pentru românii din diaspora'

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a spus că PNL are obiective politice şi de guvernare, în timp ce el are obiective politice şi de guvernare locală, iar “dacă aceste două lucruri sunt congruente, pot fi partenerii mei“.

"Dacă însă aceste lucruri nu le putem duce la bun sfârşit şi ieşenii nu ar avea nimic de câştigat din acest parteneriat, nu. E foarte important ca să valorific mandatul de primar, dar nu pentru mine. Mandatul trebui să fie sută la sută în slujba ieşenilor“, a spus Chirica.

Citește și: Lucian Bode: 'Portul Tulcea va fi reabilitat și modernizat. Investiţia va costa peste 64 de milioane de lei'

Întrebat când se va clarifica problema intrării sale în PNL, Chirica a afirmat că este prematur să fie trase concluzii.

“În condiţiile în care nu s-a clarificat la nivel naţional politica românească, nu cred că este încă timpul de a trage concluzii. Nu ştim în momentul de faţă când vor fi alegeri anticipate, nu ştim nici când avem alegeri locale. În momentul de faţă nu fac decât să privesc, să apreciez şi să-mi duc mandatul până la capăt într-o manieră corectă faţă de ieşeni“, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Citește și: Virgil Popescu, ministrul Economiei, în discuţii cu sindicaliştii de la Complexul Energetic Oltenia: 'Scopul meu este salvarea acestei companii'

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, spune că primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a devenit opozantul lui Liviu Dragnea şi al PSD după adoptarea ordonanţei 13 şi că nu mai are nicio legătură cu social-democraţii de trei ani.

Orban a fost întrebat joi, cum vede candidatura lui Mihai Chirica din partea PNL la Primăria Iaşi, având în vedere că a fost vicepreşedinte PSD.

Citește și: Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat construcţia a mii de locuinţe în cartierele colonizate din Ierusalimul de Est

“Domnul Chirica în momentul în care Guvernul PSD a adoptat Ordonanţa 13 a devenit opozantul lui Dragnea şi al PSD. Guvernul PSD, când a făcut şedinţa de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova, nu a făcut-o la Iaşi, a făcut-o la Piatra Neamţ numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru faptul că a protestat public împotriva aberaţiei numită Ordonanţa 13. Domnul Chirica nu are nicio legătură cu PSD de trei ani, dacă nu şi mai mult”, a afirmat Orban.

El a explicat apoi că în prezent are loc o procedură în interiorul partidului pentru evaluarea celor care vor candida pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, urmând ca aceştia să fie stabiliţi de organizaţiile judeţene până pe data de 1 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.