Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat construcţia a mii de locuinţe în cartierele colonizate din Ierusalimul de Est

Gali Tibbon/Pool via Reuters
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat joi construcţia de mii de noi locuinţe în cartierele colonizate din Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al oraşului, cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile legislative în care îşi joacă viitorul politic, scrie AFP.

"Vom adăuga 2.200 de locuinţe la Har Homa", a declarat premierul într-un videoclip difuzat din biroul său, în care apare în apropiere de colonia respectivă, potrivit News.ro.

Citește și: Guvernul are în plan construirea unui pod peste râul Dâmboviţa, valoarea investiţiei fiind de peste 10 milioane de euro

"Am înfiinţat acest cartier în 1997 pe când am fost ales premier, în ciuda obiecţiilor lumii întregi", a adăugat el. "Există astăzi 40.000 de locuitori şi adăugăm alţi 10.000. Har Homa va fi format din 50.000 de locuitori, la fel ca orice oraş israelian mediu".

Netanyahu, în campanie pentru legislativele din 2 martie, a anunţat şi construirea de mii de locuinţe într-un alt sector din partea orientală a Ierusalimului.

Citește și: Cu acte false, alte deșeuri au fost aduse în România. Unde au fost depozitate ilegal

"Dar vestea şi mai importantă de astăzi este că am aprobat construcţii la Givat Hamatos. Asta înseamnă 4.000 de noi locuinţe, 1.000 de locuitori arabi în Beit Safafa (sectorul palestinian din apropiere), şi 3.000 pentru cei evrei", a declarat Netanyahu.

"Construcţia de la Givat Hamatos este o lovitură serioasă adusă soluţiei celor două State" (israelian şi pelaestinian), a estimat pe Twitter ONG-ul israelian anticolonizare "Pace acum".

Citeşte şi: ALERTĂ! O educatoare JUDECATĂ pentru ŞASE fapte de purtare abuzivă, LĂSATĂ de instanţă să meargă în grădiniţa în care ar fi comis faptele - surse

"Este ultimul loc care ar permite continuitatea teritorială între Betleem şi Ierusalimul de Est", a precizat organizaţia.

În prezent, mai mult de 600.000 de persoane locuiesc în colonii în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est. Colonizarea acestor teritorii, ocupate din 1967 de Israel, s-a accelerat în ultimii ani sub conducerea lui Netanyahu şi a aliatului său de la Washington, preşedintele Donald Trump.

Acesta din urmă a prezentat la sfârşitul lui ianuarie planul său pentru Orientul Mijlociu care prevede în special ca Ierusalimul să devină capitala Statului Israel şi să creeze o capitală a unui Stat palestinian la marginea Ierusalimului.

Palestinienii vor să facă din ansamblul lor din Ierusalimul de Est capitala şi resping proiectul american, considerat "istoric" de Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.