Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, ATAC la Gabriela Firea pentru că nu se comportă ca moldovenii

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Mihai Chirica, nemulţumit că Gabriela Firea nu le-a permis participanţilor la marşul pentru autostradă să staţioneze în Piaţa Victoriei: În capitala Moldovei, i-am fi primit cu braţele deschise pentru orice proiect care înseamnă viaţă mai bună

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a criticat, miercuri, faptul că Gabriela Firea nu le-a permis sâmbătă participanţilor la marşul pentru autostradă să staţioneze în Piaţa Victoriei, susţinând că dacă bucureştenii ar fi venit la Iaşi ar fi fost primiţi cu pâine şi sare. Totodată, Chirica a spus că moldovenii vor veni spre Bucureşti să vadă şi lucrurile frumoase, nu doar pentru a protesta, iar dacă va fi nevoie se vor duce şi în Teleorman, pentru "a aduce omagiul pentru cel mai bun conducător pe care România l-a creat în ultimul secol", anunță News.ro.

Mihai Chirica le-a mulţumit, miercuri, într-o conferinţă de presă, participanţilor la marşul motorizat de sâmbătă pentru autostrăzile Moldovei, precizând că oamenii au organizat acţiunea "pe timpul şi pe comsbustibilul lor".

În acelaşi timp, edilul ieşean a criticat faptul că primarul municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, nu le-a permis participanţilor la eveniment să staţioneze cu maşinile în Piaţa Victoriei.

"Din păcate, bucureştenii nu s-au comportat ca moldovenii. Şi nu o spun neapărat pentru a segrega puncte de vedere în România. Îi transmit doamnei primar Firea că noi, în capitala Moldovei, i-am fi primit cu braţele deschise pentru orice proiect care înseamnă viaţă mai bună pentru bucureşteni. I-am fi primit cu pâine şi sare şi cu o masă primitoare. Sper ca a doua oară să înţelegeţi, doamnă primar Firea, acest lucru şi să avizaţi marşul pentru autostradă. Dorinţa noastră este ca şi dumneavoastră, când veniţi acasă să vă deplasaţi în condiţii de siguranţă, să vă puteţi duce către casa memorială a lui Enescu, a lui Nicolae Iorga, a lui Creangă, a lui Eminescu. ŞI noi vom veni spre Bucureşti să vedem lucrurile frumoase şi dacă e nevoie ne ducem şi în Teleorman, la Alexandria sau Belina, pentru a duce omagiul nostru pentru cel mai bun conducător pe care România l-a creat în ultimul secol", a afirmat primarul de Iaşi, Mihai Chirica.

Peste 300 de maşini au participat sâmbătă la un marş motorizat către Bucureşti, acţiunea fiind iniţiată de două organizaţii civice din Iaşi. La acţiune au participat atât maşini din Iaşi, cât şi din celelalte judeţe ale Moldovei.

Iniţiatorii protestului au cerut începerea urgentă a lucrărilor la autostrada Iaşi-Ungheni-Târgu Mureş, dar şi la autostrada Ploieşti-Suceava.

Când au ajuns la Bucureşti, protestatarii n-au fost lăsaţi să intre cu maşinile în Piaţa Victoriei şi să staţioneze câteva minute în faţa Guvernului, ci au fost dirijaţi de Poliţie către străzile din jur. Oamenii şi-au parcat maşinile, apoi au venit pe jos în Piaţa Victoriei, unde au scandat împotriva Guvernului, cerând începerea lucrărilor la autostrăzile din Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.