Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Kievului, anunț apocaliptic pentru cetățeni: Va fi cea mai grea iarnă, după al Doilea Război Mondial

newsweek.com
Vitali Klitschko

"Aceasta este cea mai grea iarnă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a declarat Klitschko pentru tabloidul german Bild, în comentarii care vor fi publicate miercuri. Orașul trebuie să fie pregătit pentru "cel mai rău scenariu" de întreruperi generalizate ale energiei electrice la temperaturi scăzute, caz în care o parte din populație va trebui să fie evacuată, a declarat primarul Kievului, adăugând: "Dar nu vrem să se ajungă la asta!", anunță anews.com.tr.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că o iarnă sumbră îi așteaptă pe cei 3 milioane de locuitori ai capitalei ucrainene, din cauza pagubelor provocate infrastructurii energetice a țării de bombardamentele rusești.

"Aceasta este cea mai grea iarnă de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace", a declarat Klitschko pentru tabloidul german Bild, în comentarii care vor fi publicate miercuri. Orașul trebuie să fie pregătit pentru "cel mai rău scenariu" de întreruperi generalizate ale energiei electrice la temperaturi scăzute, caz în care o parte din populație va trebui să fie evacuată, a declarat primarul Kievului, adăugând: "Dar nu vrem să se ajungă la asta!".

Klitschko l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să alunge populația din Kiev prin atacuri asupra infrastructurii civile.

"Putin vrea să terorizeze oamenii, să-i facă să înghețe, fără lumină", pentru a pune presiune asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat Klitschko. "Dar acest lucru nu se va întâmpla. Impresia mea este: oamenii vor deveni doar mai furioși și mai determinați. Nu vom muri și nu vom fugi, așa cum vrea Putin".

El a cerut Germaniei să trimită de urgență generatoare, îmbrăcăminte de protecție și bunuri umanitare, pe lângă arme pentru apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.