Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Kievului e la cuțite cu Zelenski - Vitali Kliciko acuză o campanie de discreditare pentru a-l forța să plece din funcție

facebook.com
Vitali Klitschko

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, i-a acuzat miercuri pe opozanți că duc o campanie pentru a-l discredita și a-l forța să plece din funcție, în urma unei neînțelegeri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, notează Reuters.

Viitorul politic al fostului campion de box este incert după un scandal public provocat de moartea a trei persoane blocate într-un adăpost antiaerian în timpul unui atac rusesc asupra Kievului în această lună.

Un audit ordonat de Zelenski a constatat că doar 15% din cele 4.655 de adăposturi antiaeriene din Kiev erau adecvate și doar 44% erau accesibile în mod liber, iar marți procurorii au transmis o "notificare oficială de suspiciune" unui înalt oficial de securitate din Kiev acuzat de management defectuos.

Kliciko a postat un mesaj video pe aplicația de mesagerie Telegram în care pare să critice investigațiile privind situația adăposturilor, denunțând "căutările nesfârșite" care îngreunează gestionarea eficientă a capitalei.

"Astăzi există o campanie grea pentru a discredita autoritățile capitalei și pe mine personal. În timp de război, ei aduc haos în gestionarea capitalei", a declarat Kliciko, în fața steagului ucrainean și a unui peisaj din Kiev.

Kliciko, care nu l-a menționat pe Zelenski, a criticat decizia procurorilor de a-l plasa în arest la domiciliu pe șeful departamentului municipal de securitate din Kiev în urma auditului și a declarat că este prea devreme pentru bătălii politice în timp ce Ucraina încă se luptă cu forțele rusești.

"Vorbim despre a fi obiectiv și despre absența motivelor politice? Am câștigat deja? Nu există alte provocări, principala problemă este Kliciko!? Și cineva se mănâncă să preia din nou controlul asupra capitalei", a spus el.

Kliciko, aflat acum în al nouălea an ca primar, era considerat unul dintre cei mai importanți adversari ai lui Zelenski înainte ca Rusia să înceapă războiul în Ucraina anul trecut. Cei doi au avut o ceartă publică în noiembrie, când Zelenski l-a acuzat pe Kliciko că nu a făcut o treabă bună în ceea ce privește înființarea de adăposturi de urgență pentru a ajuta oamenii cu energie electrică și căldură.

După incidentul cu adăpostul de bombe, Kliciko a declarat că poartă o anumită responsabilitate, dar că alții sunt de vină, în special persoanele numite de președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.