Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Londrei militează pentru ieșirea din Uniunea Europeană

borisJ

Primarul Londrei Boris Johnson semnează un articol în ediția de luni, 22 februarie, a The Telegraph în care anunță că va vota la referendumul din data de 23 iunie pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

”Sunt european. Am locuit mulți ani la Bruxelles și iubesc orașul. Dar nu îmi place modul în care continuăm să confundăm Europa - casa celei mai grozave și bogate culturi din lume, la care Marea Britanie va contribui, cu proiectul politic al Uniunii Europene. De aceea voi vota pentru plecare. Este important să ne amintim: nu țara s-a schimbat, ci Uniunea Europeană”, scrie primarul Londrei.

Boris Johnson susține că Marea Britanie asistă la o ”colonizare legislativă” a țării având în vedere că între 15 - 50% din legi vin de la Uniunea Europeană.

”Cu cât UE face mai multe, cu atât mai puțin loc rămâne pentru deciziile naționale.”

Primarul Londrei nu exclude posibilitatea ca o dată cu ieșirea țării din Uniunea Europeană să existe riscuri, însă el crede că trebuie asumate.

”Am ajuns să fim incapabili să ne imaginăm un viitor independent. Am fost cel mai mare imperiu pe care lumea l-a văzut... Orice s-ar întâmpla trebuie să ne sprijinim aliații, dar nu trebuie să fim absorbiți...Apreciez eforturile făcute de premierul David Cameron, iar acum este momentul potrivit pentru referendum. Dacă Europa se schimbă și Marea Britanie o face....E timpul să exportăm succesul produselor pe care le are țara noastră nu doar în Europa, ci și pe piețele în dezvoltare din întreaga lume. Acum este momentul să fim curajoși, nu să îmbrățișăm fusta Bruxelles-ului. Acum este șansa unică în viață să votăm pentru o schimbarea relației pe care o are Marea Britanie cu Europa”, conchide Boris Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.