Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Londrei, replică ACIDĂ pentru Donald Trump, după atacul liderului de la Casa Albă

www.standard.co.uk
Sadiq Khan

Președintele SUA Donald Trump l-a atacat pe primarul Londrei, Sadiq Khan, pentru că le-a spus londonezilor că "nu au motive să fie alarmaţi". În replică, primarul Londrei nu i-a dat un răspuns direct lui Trump, dar și-a desemnat consilierii să facă acest lucru.

Citește și: Donald Trump, ATAC la primarul musulman al Londrei, în urma atentatelor teroriste

Primarul Londrei, Sadiq Khan, are "lucruri mai bune de făcut" decât să răspundă la mesajul "prost informat" de pe Twitter al preşedintelui american, Donald Trump, care l-a acuzat, la o zi după atentatul din oraşul său, că nu ia în serios ameninţarea teroristă, relatează AFP. 

Primarul "are lucruri mai importante de făcut decât să răspundă la mesajul prost informat al lui Donald Trump care scoate deliberat din context afirmaţiile sale îndemnându-i pe londonezi să nu se alarmeze" din cauza prezenţei mai mari a forţelor de poliţie pe străzile capitalei, a menţionat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat. 

Donald Trump l-a criticat duminică pe primarul Londrei într-un mesaj pe Twitter. "Cel puţin şapte morţi şi 48 de răniţi într-un atentat terorist, iar primarul Londrei afirmă că 'nu există niciun motiv' ca britanicii să se alarmeze", a scris el. 

De fapt, primarul Londrei s-a referit, într-o declaraţie acordată BBC la o zi după atentat, la întărirea efectivelor de poliţie pe străzile capitalei. "Veţi vedea o prezenţă sporită a poliţiei, inclusiv poliţişti înarmaţi şi în uniformă. Nu există niciun motiv să vă alarmaţi", a afirmat el. 

Anterior, edilul a condamnat "în termenii cei mai fermi" atentatul care a zguduit Marea Britanie la mai puţin de două săptămâni după cel de la Manchester, la 22 mai. 

"Trebuie să încetăm să fim corecţi politic şi să ne punem la treabă pentru securitatea cetăţenilor noştri. Dacă nu suntem răi, situaţia se va înrăutăţi", a avertizat Donald Trump. 

Sâmbătă seară, trei agresori au intrat cu un vehicul în mulţimea aflată pe London Bridge după care i-au atacat cu cuţitele pe turiştii din apropiere, înainte de a fi împuşcaţi de poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.