Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Mihai Chirica din Iași a semnat autorizaţia de construire necesară lucrărilor de reabilitare a Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul Mihai Chirica a semnat luni autorizaţia de construire necesară lucrărilor de reabilitare a Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din zona Galata, proiectat de Henri Coandă, anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat remis presei, lucrările de reabilitare a Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din cartierul Galata vor începe pe 1 iunie şi vor dura cel mult un an. Ele vor fi executate de asocierea Conest SA - Proganex 2005 SRL în cadrul unui contract în valoare de 2,6 milioane de lei, sumă care a inclus şi proiectarea.

Citește și: 15 motive legale pentru ieșirea din localitate: Guvernul a emis REGULILE din starea de alertă / LISTA COMPLETĂ .

Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial a fost construit între anii 1928 şi 1930 şi se află într-o stare avansată de degradare. Reabilitarea acestuia a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local 334 / 2018. Proiectul este inclus în Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi şi beneficiază de o finanţare de 2.000.000 lei de la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în cadrul programului naţional Centenar, diferenţa fiind suportată de la bugetul local.

Prin acest proiect, Primăria Municipiului Iaşi îşi propune punerea în valoare a monumentului în cadrul construit existent, restaurarea şi punerea în siguranţă conform legislaţiei în vigoare, integrarea în circuitul turistic şi religios prin comemorarea eroilor din Primul Război Mondial la sărbătorile stabilite prin lege şi la cele religioase, precum şi amenajarea incintei prin recuperarea, refacerea şi amplasarea a şase cruci mari şi a celor 600 de cruci mici existente la data inaugurării, în 1930.

Citește și: STAREA DE ALERTĂ, adoptată de Guvern. Parlamentul trebuie să voteze în 5 zile

Lucrările vor fi făcute sub supraveghere arheologică şi vor include şi realizarea unei parcări de cinci locuri, a unor alei pietonale, refacerea spaţiilor verzi şi montarea de mobilier urban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.