Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad: 'Nu puteţi construi o Românie fără să luaţi în considerare comunitatea maghiară'

antal arpad

Conducerea UDMR Covasna a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că rezultatul alegerilor europarlamentare de duminică reconfirmă poziţia Uniunii de lider al comunităţii maghiare din România, demonstrând, totodată, unitatea, puterea de mobilizare şi forţa acestei comunităţi, potrivit agerpres.ro.

"Votul, din perspectiva comunităţii maghiare, trebuie să vă spun că este un semnal foarte puternic. (...) Mesajul comunităţii maghiare a fost că nu puteţi construi o Românie fără să luaţi în considerare comunitatea maghiară, ăsta este mesajul principal al acestui vot, din punctul meu de vedere. Această comunitate ştie să se mobilizeze (...) Mesajul cred că este foarte clar - UDMR contează, UDMR nu poate fi evitată atunci când se discută orice problemă care vizează viitorul acestei ţări şi, mai mult decât atât, UDMR nu este un partid de 5-6%, ci este vocea comunităţii maghiare. Aşa trebuie văzută şi aşa trebuie să se discute cu UDMR", a declarat primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, liderul organizaţiei locale UDMR.

Citește și: Liviu Dragnea cu ochii în soare! Unde se află iubita sa, Irina Tănase

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor a apreciat faptul că electoratul a ieşit în număr mare la vot atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, însă s-a arătat dezamăgit de faptul că în viitorul Parlament European vor intra, printre alţii, şi candidaţii PNL şi PMP, Rareş Bogdan şi Traian Băsescu.

"A fost cea mai mare prezenţă la vot la alegeri europarlamentare din istoria României. Oamenii, şi desigur vorbesc aici în primul şi în primul rând despre cetăţenii români de etnie maghiară, ne-au transmis, prin votul lor, mesajul că vor să continuăm lărgirea sferei legislaţiei şi a drepturilor minorităţilor naţionale. (...) Cel mai mare mesaj al cetăţenilor de etnie maghiară este că ei vor să fie reprezentaţi de maghiari şi nu de altcineva. (...) Cred că în 2019 discursul de tip fascist politic, practicat de unii politicieni români, e un păcat enorm şi pentru democraţia din România, dar şi pentru partidele româneşti, dar uite că, totuşi, doi oameni au intrat în Parlament, fiind pe listele propriilor partide, respectiv PNL şi PMP. Este incredibil şi, totodată, trist acest lucru", a afirmat Tamas Sandor, care este şi preşedintele UDMR Covasna.

Citește și: Klaus Iohannis a dat cărțile pe față! Ce pregătește după alegerile europarlamentare

Potrivit acestuia, UDMR a obţinut în judeţul Covasna peste 51.000 de voturi, subliniind că acest rezultat foarte bun se datorează şi efortului făcut de cei aproape 500 de oameni care s-au implicat în realizarea acestei campanii electorale, printre care primari, consilieri locale, preoţi, organizaţii de tineret şi de femei.

Biroul Electoral Judeţean nu a comunicat încă datele oficiale, dar potrivit numărătorii paralele efectuate de PSD Covasna, UDMR a obţinut cele mai multe voturi în judeţul Covasna la alegerile europarlamentare de duminică, peste 69%, fiind urmată la mare distanţă de PNL, USR şi PSD.

Citește și: Bomba a fost detonată: Traian Băsescu, premier!

Potrivit acesteia, UDMR ar fi obţinut 51.923 voturi, respectiv 69%, PNL 6.446, reprezentând 8,57%, USR 5.707 voturi (7,59%), PSD 4.676 (6,22%), Partidul Pro Romania 1.537 (2,04%), PMP 1.342 (1,79%), iar ALDE 1.194 (1,59%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.