Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul Nicuşor Dan a participat, alături de ambasadorul Japoniei, la Sărbătoarea Florilor de Cireş

Spotmedia
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a participat sâmbătă, alături de ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda, la Hanami - Sărbătoarea florilor de cireş, care a avut loc în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău).

La eveniment a luat parte şi secretarul de stat în Ministerul Culturii, Diana Ştefana Baciuna, informează Primăria Capitalei pe Facebook.

În cadrul evenimentului, Hiroshi Ueda a explicat că floarea de cireş este floarea naţională a ţării sale şi că, în lunile martie şi aprilie, când înfloresc cireşii, japonezii sărbătoresc sosirea primăverii, acesta fiind un obicei vechi de o mie de ani, menţionează PMB.

"Mulţumim Ambasadei Japoniei pentru această zi, pentru oportunitatea pe care ne-o dă fiecăruia dintre noi să descoperim cultura acestui popor. În cultura japoneză, floarea de cireş este un simbol al efemerului, iar în această zi de sărbătoare, trebuie să reflectăm asupra fragilităţii condiţiei noastre şi să ne străduim fiecare dintre noi să lăsăm în urmă ceva trainic. M-aş bucura ca relaţiile între România şi Japonia să fie la fel de trainice cum au fost în ultimii ani", a precizat edilul general, Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.ro.

La rândul său, Diana Ştefana Baciuna a explicat că, deşi în ultimii doi ani nu a fost posibilă organizarea acestui festival, din cauza pandemiei, în Capitală au fost organizate, în anul 2021, o serie de evenimente culturale dedicate aniversării centenarului stabilirii relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia.

În cadrul manifestării au fost organizate sesiuni de ceremonia ceaiului, ateliere de origami sau de caligrafie, o expoziţie de kimonouri şi yukata, iar fundalul muzical a fost asigurat de tobele japoneze ale trupei Kodama Taiko şi de muzică de flaut japonez (shakuhachi).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.