Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul orașului adorat de milionari şi alte patru persoane, acuzate de corupţie

Operation World
Monaco

Primarul orașului adorat de milionari şi alte patru persoane, acuzate de corupţie

Primarul oraşului Monaco, Georges Marsan, a fost inculpat alături de alte patru persoane pentru corupţie şi trafic de influenţă, a anunţat sâmbătă Parchetul principatului refuzând deocamdată să facă mai multe comentarii, relatează AFP, potrivit news.ro.

"În cadrul unei anchete judiciare efectuate de trei judecători de instrucţie monegasci, în legătură cu acuzaţiile de luare de mită activă a unui funcţionar public naţional, luare de mită pasivă de către un funcţionar public naţional, trafic de influenţă activ şi pasiv, luare ilegală de bunuri de către un funcţionar public naţional şi asociere infracţională, (...) cinci persoane, printre care şi primarul Principatului Monaco, Georges Marsan, au fost prezentate judecătorilor de instrucţie, care le-au inculpat şi le-au plasat sub control judiciar", a precizat Stéphane Thibault, procurorul general al Principatului Monaco, într-un comunicat.

Georges Marsan este primar în Monaco din 2003

Parchetul a spus că, iniţial, şase persoane au fost reţinute în acest caz, în legătură cu care au fost efectuate mai multe percheziţii în ultimele două zile.

"Nu este posibil" să spunem mai multe, întrucât cercetările continuă, potrivit procuraturii.

Acest ultim caz de presupusă corupţie, care vine după conflictul dintre miliardarul rus Dmitri Ribolovlev, proprietarul AS Monaco, şi negustorul de artă elveţian Yves Bouvier, implicând mai multe personalităţi locale proeminente, intervine într-un moment în care principatul se află sub presiune din partea Europei.

În ianuarie, Moneyval, organismul de combatere a spălării banilor al Consiliului Europei, a publicat un raport în care solicită "îmbunătăţiri fundamentale pentru a consolida eficienţa supravegherii investigaţiilor şi urmăririi penale a spălării banilor şi a confiscării produselor infracţiunii". În urma publicării acestui document, guvernul monegasc a promis că "se va conforma celor mai bune standarde internaţionale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.